Германският канцлер Олаф Шолц заяви днес, че според него Турция

...
Германският канцлер Олаф Шолц заяви днес, че според него Турция
Коментари Харесай

Шолц: Смятам, че Турция ще одобри членството на Швеция и Финландия в НАТО

Германският канцлер Олаф Шолц съобщи през днешния ден, че съгласно него Турция ще утвърди участието на Швеция и Финландия в НАТО, съобщи.

„ Вярвам, че Турция ще поддържа участието на Швеция и Финландия в алианса”, сподели Шолц.

Телевизията цитира и финландския президент Саули Нинистьо, който в това време съобщи, че има вяра, че различията с Турция за присъединението на двете страни към НАТО " може да бъдат позволени ".

Швеция разгласи през вчерашния ден, че ще изпрати дипломатическа делегация в Турция, която да разиска кандидатурата на Стокхолм за присъединение към НАТО и запасите на Турция по отношение на хипотетичната шведска поддръжка за Кюрдската работническа партия (ПКК).

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи нощес, че Турция няма да отстъпи по въпроса за присъединението на Швеция и на Финландия към НАТО, откакто двете страни официализираха кандидатурите си в алианса.

Ердоган сподели, че делегации от Швеция и Финландия не би трябвало да си вършат труда да идват в Анкара, с цел да убеждават Турция да утвърди тяхното участие в НАТО. Президентът повтори, че Швеция и Финландия подслоняват хора, които по думите му са свързани с групи, избрани като терористични, а точно ПКК и ФЕТО (Фетхуллахистката терористична организация).
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР