Германският авторитетен вестник Велт излезе със статия, в която посочва

...
Германският авторитетен вестник Велт излезе със статия, в която посочва
Коментари Харесай

В Германия определиха новия основен противник на НАТО

Германският влиятелен вестник " Велт " излезе със публикация, в която показва терзания за бъдещето на НАТО, като дефинира не Русия, а Китай за главен съперник на Северноатлантическия алианс.

Авторът на публикацията отбелязва, че във военно-политическия блок няма консенсус по отношение на ролята на Китай. Докато Съединени американски щати считат страната за зложелател, Германия и Франция не споделят тази позиция, имайки поради опциите, които Китай дава като комерсиална мощ.

Според изданието Германия и Франция подценяват заплахата, която съставлява Пекин, който желае да " купи " политическо въздействие в Европа, като влага в нейната стопанска система. Китай сполучливо работи за разпространяването на своето въздействие върху международните океани. Впоследствие страната може да получи надзор върху достъпа до интернационалните морски пътища.

В публикацията се акцентира военната мощност на Китай, който е толкоз добре въоръжен, че ролята на Съединени американски щати като мощ, гарантираща сигурността на страни като Австралия, Южна Корея и Япония, става все по-съмнителна.

Авторът стига до извода, че всичко това може да има трагични последствия за сигурността и благополучието на Европа. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР