Окръжна прокуратура - Варна е назначила проверка, която трябва да

...
Окръжна прокуратура - Варна е назначила проверка, която трябва да
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява защо е преасфалтиран пътят край Аксаково дни след катастрофата с кола на НСО

Окръжна прокуратура - Варна е назначила инспекция, която би трябвало да откри съзнателно ли е изработен ремонт на пътния сектор край Аксаково дни след злополуката с кола на НСО, при която почина възрастен мъж, а брачната половинка му е в тежко положение.От фирмата-изпълнител обявиха пред Българска национална телевизия, че преасфалтирането на пътния сектор е направено по график, координиран с Областното пътно ръководство във Варна още при започване на месеца. Според специалисти, обаче, преасфалтирането на сектора е трансформирало следите след злополуката. Заради непредвидения ремонт министър председателят Димитър Главчев изиска незабавна проврека, а министърът на районното развиване Виолета Коритарова уволни шефа на пътното ръководство във Варна Явор Пасев и началника на отдел „ Инвестиционно-ремонтни действия “ в Севдалина Казълова.
Фирмата, която има контракт за поддръжка на пътя Варна-Добрич, е получила задание за ремонт от Областното пътно ръководство.

" Конкретното задание е получено на 7 май. Изходящият номер е от 2 май, само че предвид на празниците започнахме дейности от 8 май. Направен е график по дни и по дати, съобщи пред Българска национална телевизия инж. Методи Иванов, представител на компанията реализатор.

" Малко е необичайно, че тъкмо след случая. Не знам по кое време са им нарядите, само че се асфалтира където е станала злополуката ", разяснява Ивайло Желязков от Европейски център за транспортни политики.

От компанията настояват, че не са получили информация за това, че на въпросния сектор към момента текат следствени дейности.

" При нас в съдружението не е получавана информация, категорично напътствие от ОПУ- Варна - да стопираме или да прекратяваме дейностите по възлагането за съответния месец ", безапелационен е инж. Методи Иванов, представител на компанията реализатор.

От Агенция “ Пътна инфраструктура ” отхвърлиха коментар.

Според специалисти преасфалтирането на сектора е трансформирало следите след злополуката. А това означавна, че данните, събрани от повторните огледи, могат да бъдат оспорени в съда.

Шофьори, които минават постоянно по тази права, споделят, че асфалтът там е в положително положение и не е имало потребност от ремонт.

" Когато получим възлагане от ОПУ Варна, представител на компанията и на ОПУ минават по съответния път и се отбелязват компрометирани сектори. Ние напълно подвластен от възлагането на ОПУ-Варна и техните решения ", изяснява инж. Методи Иванов,представител на компанията реализатор.

Според пътни специалисти секторът е рисков и основава предпоставки за други произшествия.

" Техническото положение на потърпевшия автомобил – бил е със остарели гуми. Няма видимост, тъй като храстите пречат. Автомобилът на НСО се е движил с доста висока скорост. Това са аргументите за злополуката ", счита Ивайло Желязков от Европейски център за транспортни политики.

Според специалистите би трябвало да се усъвършенства видимостта в региона и да се ограничи скоростта, в противоположен случай ще има още рискови произшествия.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР