Окръжна прокуратура – Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен

...
Окръжна прокуратура – Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен
Коментари Харесай

Има развитие по случая със стрелеца, който опита да убие 29-годишна жена в Благоевград

Окръжна прокуратура – Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен акт против Б.В. (на 49 години) по дело за осъществено закононарушение по член 116, алинея 1, т. 4, прочие 3, т. 6, прочие 1, вр. член 115, вр. член 18, алинея 1 от Наказателен кодекс и по член 339, алинея 1, прочие 3 от Наказателен кодекс – опит за съзнателно ликвидиране на повече от едно лице, по метод, рисков за живота на мнозина, и за нелегално държане на огнестрелно оръжие.

Обвиняемият Б.В. имал спорадични връзки с А.С. Жената неколкократно отивала да живее при него в Разлог за по 3-4 месеца, след което се прибирала в Благоевград.

След последното ѝ потегляне причинителят търсел всевъзможни благоприятни условия да я види още веднъж.

На 13.11.2023 година Б.В. дошъл в Благоевград. В региона на детските площадки в ж.к. " Еленово “ видял А.С. с децата ѝ и техния татко Т.М., които седели на пейката и разговаряли.

Това го ядосало и той тръгнал право към тях. Приближавайки ги, извадил от джоба си револвер м. " Walter PP " и го насочил против двамата. Натиснал спусъка, само че не съумял да създаде изстрел, заради подложен предпазител на оръжието.

Изплашени от протичащото се, А.С. и Т.М. побягнали. В идващия миг обвиненият махнал предпазителя на револвера, прицелил се и стрелял в тичащата жена. Уцелил я в региона на гръдния панер и траял да я преследва.

Пострадалата се присвила, траяла да тича, само че в резултат на загуба на сили паднала наоколо до жилищен блок.

По време на протичащото се в близост играели деца, минавала жена с куче.

Работещ наоколо чиновник на общинско дружество чул крясъци и се насочил към местопроизшествието. Видял потърпевшата А.С. и се обадил на телефон за незабавни случаи 112.

Междувременно Б.В. създал изстрел и против Т.М., само че не го уцелил. Опитал да стреля още веднъж, само че открил, че пълнителят на револвера е изпаднал. Непосредствено по-късно умерено се отдалечил от местопроизшествието.

Стигнал до ЖП спирка в квартал " Струмско “ с желание да отпътува с трен, само че бил открит от полицейските чиновници и арестуван.

От заключението на осъществената съдебномедицинска експертиза е видно, че потърпевшата А.С. получила огнестрелно пострадване на жизненоважен орган и при неоказване на своевременна и висококвалифицирана здравна помощ неизбежно би настъпил смъртен резултат.

В хода на следствието по делото е открито, че обвиненият Б.В. няма съответно позволение за владение, предпазване и носене на огнестрелни оръжия и муниции, а огнестрелното оръжие " Walther “, модел " РР “, тиня. 7,65 мм не се води на доклад и надзор.

Предстои делото да продължи в съда.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР