Германските власти възнамеряват да изгонят от страната служители на руските

...
Германските власти възнамеряват да изгонят от страната служители на руските
Коментари Харесай

BILD: Германия възнамерява да изгони близо 100 руски дипломати

Германските управляващи имат намерение да изгонят от страната чиновници на съветските дипломатически задачи, за които се твърди, че може да сътрудничат на съветските специфични служби. Решението ще бъде взето тази седмица, оповестява BILD в понеделник.

Според източници на изданието, канцлерът Олаф Шолц е наредил да се изследва въпроса. Става дума за „ забележителен брой “ съветски дипломати, написа Bild. До 100 души могат да бъдат изгонени , написа вестникът.

По-рано медията излезе с информация, че в Германия има над 2000 души, за които се твърди, че работят за съветското разузнаване.

Тези изказвания идват, откакто някои европейски страни, в това число Белгия, Нидерландия и Ирландия , оповестиха на 29 март, че експулсират съветски дипломати в светлината на военната интервенция на Москва в Украйна. Така 21 съветски дипломати би трябвало да изоставен Белгия, 17 души – Нидерландия, а четирима - Ирландия. По-рано редица други страни от Европейския съюз, в това число България, Литва, Латвия, Естония, Полша, Словакия и Чешката република , също желаеха съветски дипломати да изоставен територията на приемащите страни.

В отговор на 1 април формалният представител на Министерството на външните работи на Русия Мария Захарова разгласи, че страните, които експулсират съветски дипломати, ще попаднат под „ неизбежни ответни ограничения “ от Руската федерация.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР