Германската социалдемократическа партия (ГСДП) одобри коалиционното споразумение с партията Съюз-90/Зелените

...
Германската социалдемократическа партия (ГСДП) одобри коалиционното споразумение с партията Съюз-90/Зелените
Коментари Харесай

Новина от Германия: Социалдемократите подкрепиха коалиционното споразумение


Германската социалдемократическа партия (ГСДП) утвърди съдружното съглашение с партията " Съюз-90/Зелените " и Свободната демократическа партия (СвДП), съобщи news.bg , базирайки се на информация на Дойче веле.

В съботния ден, на конгрес на партията в Берлин, делегатите поддържаха документа с 98.8% от гласовете.

" Това доста ме радва. Сега се залавяме за работа! " - съобщи в Twitter претендентът за канцлер на социалдемократите Олаф Шолц. Споразумението, реализирано от водачите на трите партии, би трябвало да бъде утвърдено и от другите две партии от бъдещата коалиция с вътрешно гласоподаване. Конгресът на СвДП ще се състои на 5 декември, а " зелените " към този момент организират гласоподаване измежду своите членове.

Очаква се съдружният контракт да бъде подписан на 7 декември, а на 8 декември Бундестагът да избере Шолц за канцлер на Германия.



Пред постройката, където се заседаваше конгресът на ГСДП, се организира акция на екоактивисти. Те настояха за възбрана на самолетните полетите на къси дистанции и разширение на железопътната мрежа.

Трите партии показаха на 24 ноември своето съдружно съглашение от 177 страници. Планира се бъдещото държавно управление да усили държавните вложения в зелени технологии и цифровизация, а от 2023 година да върне тактиката " черна нула " (schwarze Null) - при нея плануваните разноски се финансират извънредно от постъпленията в бюджета, а не посредством нови заеми.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР