Германия засилва натиска върху сръбските власти да се присъединят към

...
Германия засилва натиска върху сръбските власти да се присъединят към
Коментари Харесай

Президентът Вучич ще има подкрепата на Германия, ако реши да води Сърбия към ЕС, в противен случай ще има последствия

Германия ускорява натиска върху сръбските управляващи да се причислят към глобите против Русия, твърди вестник " Велт ", представен от Дойче веле на сръбски език. Източници на вестника от немското държавно управление настояват, че ориентирането към Русия би имало последици за Сърбия.

Берлин изисква от Сърбия да се дефинира или за пътя към Европейския съюз, или за партньорство с Русия, настояват източници на вестника от Берлин. " Необходимостта от взимането на решение нараства предвид на геополитическото развиване ", сподели неназован представител на държавното управление пред публицист на вестника, оповестява Дойче Веле.

В Берлин са били " сюрпризирани и разочаровани ", когато Сърбия е подписала Плана за съвещания с съветското министерство на външните работи, тъй като това не поддържа упованията Белград да наложи наказания на Русия.

Този проект, подложен на критика от Запада, беше подписан през септември от някогашния сръбски външен министър Никола Селакович и съветския му сътрудник Сергей Лавров в Ню Йорк. В Белград по-късно обясниха, че това е всекидневен проект за съвещания.

Преобладаващото усещане в Берлин е, че сръбският президент Александър Вучич е умел политик, който е наясно със сегашната обстановка сред Европейски Съюз и Русия. " Ще става все по-неудобно да седи на тази ограда ", сподели източникът на " Велт ".

Посочва се, че Вучич може да чака поддръжката на немското държавно управление, в случай че реши да поведе страната към Европейски Съюз. " Ако реши да поеме по друг път, това ще има последици ", добави източникът.

Новият вицепремиер на сръбското държавно управление и министър на защитата Милош Вучевич съобщи наскоро, че държавното управление " не обмисля " да вкара наказания против Русия.

Той уточни, че заключенията на Съвета за национална сигурност, направени в самото начало на войната в Украйна, към момента са годни. В него се показва, че Сърбия зачита териториалната целокупност на Украйна, само че отхвърля въвеждането на наказания против Москва.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР