Докато служби и прокуратура занимават хората с пудели, представители на

...
Докато служби и прокуратура занимават хората с пудели, представители на
Коментари Харесай

Денков предупреждава, че ЦИК се готви да провали машинното гласуване

Докато служби и прокуратура занимават хората с пудели, представители на ЦИК започнаха да вършат внушения в медиите и да приготвят почвата за пропадане на машинното гласоподаване на 9 юни . Това съобщи някогашният министър председател Николай Денков в своя фейсбук профил.

Той напомни проблема от локалните избори през 2023 година, при който след информация на ДАНС на първи тур гласоподавателите гласоподаваха. По думите му в този момент зам.-председателят на ЦИК слага под въпрос машинния избор с аргументи, които в никакъв случай не са били спънка преди - многото почивни дни и незадоволително време за узаконяване.

Денков уточни, че след на ДАНС и ЦИК предходната година недействителните бюлетини са били близо 500 000 . Той отбелязва, че в това време социологическите изследвания демонстрират високо доверие към машинното гласоподаване.

Бившият министър председател прикани ЦИК да си прави работата, вместо да приготвя публичното мнение за следващ неуспех на най-честното и транспарантно отчитане на гласовете. Той моли и Министерството на електронното ръководство да не бави процесите, които зависят от него.

Според него, в случай че на изборите още веднъж се окажем единствено с хартиени бюлетини, то това ще е знак за зависимости в ЦИК и МЕУ. По думите му скоро ще стане ясно дали двете институции работят за фундаменталното право на българите да дефинират посоката на страната с гласовете си, или са част от скритата власт на институциите-бухалки, доминирани от ГЕРБ-ДПС.

Денков е безапелационен, че тази скрита власт би трябвало да бъде разградена на изборите на 9 юни, с цел да имаме заслужено правораздаване, промени в помощ на хората и бизнеса и висок стандарт на живот, като в естествена европейска страна.
 Флашките на ЦИК за машините за гласоподаване са годни за потребление
Флашките на ЦИК за машините за гласоподаване са годни за потребление

Министерството на електронното ръководство е направило техническа проверка
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР