Германия увеличи размера на глобите, налагани при неспазване на противоепидемичните

...
Германия увеличи размера на глобите, налагани при неспазване на противоепидемичните
Коментари Харесай

До 500 евро, ако не носиш маска: какви са глобите в Германия

Германия усили размера на санкциите, налагани при неспазване на противоепидемичните ограничения. При някои нарушавания размерът им скача петкратно. Същевременно страната ускорява и контрола за съблюдаване на ограниченията.

Насред четвъртата вълна на пандемията от ковид Германия завиши доста санкциите за нарушение на противоепидемичните ограничения. Техният размер може да е друг в обособените федерални провинции. Важно е да се означи, че ще бъде засилен и контролът за съблюдаване на разпоредбите.

В Кьолн - 50 евро, в Мюнхен - 250 евро

За някои нарушавания паричните наказания са към този момент пет пъти по-високи, в сравнение с настоящите до момента. Така да вземем за пример който не носи маска на местата, където това е наложително, може да бъде санкциониран със сума от 50 до 500 евро. Докато санкцията за това нарушаване в Бремен, Северен Рейн-Вестфалия и Райнланд-Пфалц е 50 евро, то в Бавария санкцията е 250 евро, а в Берлин - от 100 до 500 евро. Но има и много по-солени санкции. Например до 25 000 евро за противозаконна употреба на развлекателно, спортно или културно оборудване. Толкова се заплаща и при отвод от регистрация по смисъла на Закона за отбрана от инфекции, в случай че не са спазени периодите за това или пък данните са непълни.

Който пътува в градския или публичния превоз в нарушаване на условието за 3G (ваксиниран, преболедувал или с настоящ отрицателен тест за коронавирус), може да бъде свален от транспортното средство и санкциониран със сума до 2500 евро, а компанията-превозвач - с до 25 000 евро.

Скъпо може да излезе и неспазването на наложена карантина. В Берлин това нарушаване се глоби със суми сред 1000 и 5000 евро. В Бремен пък за излизане на открито по време на карантина се постанова санкция сред 400 и 4000 евро.

В Северен Рейн-Вестфалия петкратно се подвига размерът на паричната глоба за подправяне на тест за ковид - от 1000 на 5000 евро. А неспазването на минимална отдалеченост от 1,5 м се санкционира със 100 евро в Тюрингия и Райнланд-Пфалц и със 150 евро в Хамбург.

Без тест и без ваксина на частно празненство?

В Долна Саксония визитата на дискотека, нощен клуб или сходно заведение в нарушаване на Закона за отбрана от инфекции се глоби с до 400 евро. За образуване или присъединяване в фамилни празненства с над 50 посетители - като сватби, годежи или кръщенета - каталогът планува санкции сред 300 и 3000 евро. От 150 до 500 евро е санкцията в Хамбург за частни събирания в затворени пространства за неимунизирани, непреболедували или хора без отрицателен тест за ковид. В Баден-Вюртемберг санкцията е от 100 до 1000 евро, а в Бавария непозволеното събиране в затворено помещение даже се санкционира с 5000 евро.

Глоби са планувани обаче освен за нарушителите, само че и за тези, които не наблюдават задоволително за спазването на ограниченията. Така да вземем за пример в Северен Рейн-Вестфалия притежателите на заведения за хранене, които не са организирали благонадежден надзор за съществуването на зелен документ или отрицателен корона-тест, ще бъдат глобявани с 2000 евро. Досега размерът на паричната глоба беше 500 евро.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР