Германия направи сериозна крачка към класиране за финала на Хопман

...
Германия направи сериозна крачка към класиране за финала на Хопман
Коментари Харесай

Германия със сериозна крачка към финала на Хопман къп

Германия направи сериозна крачка към класиране за финала на " Хопман къп ", неофициалното международно състезание по тенис за смесени тимове, откакто се наложи с 3:0 победи над Канада.

По този метод германците имат два триумфа от два мача, откакто на старта на шампионата в група " А " се постановиха и над Белгия. Победа в последния им мач против домакина Австралия ще им обезпечи първото място в група и автоматизирано класиране за финала.

Бившата номер 1 в света при дамите Анжелик Кербер се оправи елементарно в два сета с 6:1, 6:3 над Южени Бушар, до момента в който Александър Зверев победи с 6:4, 6:2 Васек Поспишил. На двойки германците се постановиха с 4:3(2), 4:3(2).

В другия мач от днешната стратегия Белгия победи Австралия също с 3:0 и по този начин записа първи триумф в шампионата.

Елизе Мертенс навакса пасив от сет, с цел да се наложи с 2:6, 6:4, 6:2 над Дария Гаврилова, а след нея и Давид Гофен победи локалния любим Танасис Кокинакис с 6:4, 6:2. На двойки Мертенс и Гофен реализираха победа с 4:3(3), 2:4, 4:1 и по този начин резервираха теоретични шансове за класиране за финала в шампионата.

В подреждането води Германия с 2 точки, Белгия и Австралия имат по 1, а Канада отпада без актив досега. В последния кръг дуелите са Австралия - Германия и Белгия - Канада.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР