Германия може да последва Италия, като блокира ChatGPT поради опасения

...
Германия може да последва Италия, като блокира ChatGPT поради опасения
Коментари Харесай

Германия не изключва забраната на чатбота ChatGPT

Германия може да последва Италия, като блокира ChatGPT заради опасения за сигурността на данните, сподели немският комисар за отбрана на данните пред вестник " Ханделсблат " в понеделник.

Подкрепеният от " Майкрософт " OpenAI извади офлайн ChatGP в Италия в петък, откакто националната организация за данни забрани краткотрайно чатбота и стартира следствие на хипотетично нарушаване на разпоредбите за дискретност от приложението за изкуствен интелект.

" По принцип сходни дейности са вероятни и в Германия ", сподели Улрих Келбер, само че не очерта сходни проекти.

Келбер сподели, че Германия е поискала спомагателна информация от Италия по отношение на възбраната. Регулаторите за отбрана на данните във Франция и Ирландия също са се свързали с италианската организация, с цел да обсъдят нейните констатации.

" Проследяваме италианския регулатор, с цел да разберем основата за тяхното деяние, и ще координираме дейностите си с всички органи на Европейски Съюз за отбрана на данните по отношение на този въпрос ", сподели представител на комисаря по отбрана на данните на Ирландия (DPC).
 ChatGPT има разкрепостено алтер его и основателят търси решение ChatGPT има разкрепостено алтер его и основателят търси решение

OpenAI съобщи в петък, че работи интензивно за понижаване на потреблението на персонални данни при образованието на своите AI системи.

Въпреки че ирландският DPC е водещият регулатор на Европейски Съюз за доста световни софтуерни колоси според режима за данни на съюза " обслужване на едно гише ", той не е водещият регулатор за OpenAI, който няма офиси в Европейски Съюз.

Италианското следствие на OpenAI стартира след пробив в киберсигурността предходната седмица, което докара до издание на фрагменти от ChatGPT диалози на други данни консуматори, както и на тяхната финансова информация.
 За пръв път страна в Европа забрани ChatGPT За пръв път страна в Европа забрани ChatGPT

Рим упрекна OpenAI, че не е ревизирал възрастта на потребителите на ChatGPT, за които се допуска, че са на 13 или повече години. Италия е първата западна страна, която предприе дейности против чатбот, употребяващ изкуствен интелект.

За интервал от девет часа разкритите данни включват имена и семейства, адреси за фактуриране, видове кредитни карти, дати на приключване на кредитните карти и последните четири числа от номера на кредитни карти, съгласно имейл, изпратен от OpenAI до един обиден клиент, за което заяви в. " Файненшъл таймс ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР