ГЕРБ внася промени в Закона за убежищата и бежанците заради

...
ГЕРБ внася промени в Закона за убежищата и бежанците заради
Коментари Харесай

ГЕРБ: Общински жилища за избягалите българи от Украйна

ГЕРБ внася промени в Закона за убежищата и бежанците поради избягалите от Украйна хора с български генезис или българско съзнание.

От партията упорстват те да бъдат настанявани в общински или държавни жилища.

" Идеята е тези жители, които са българи, да могат да се обръщат към консулите или към областите шефове и кметовете за подаване на искане за леговище и превозването им до България да е за сметка на българския бюджет. При идването си да бъдат наставяни незабавно в общински или държавни жилища, или в частни, като страната да поеме разноските. Те би трябвало да получават право на леговище по омекотен ред, което ще зависи от администрацията на президента и призоваваме администрацията на президента бързо да преглежда молбите за леговище ", изясни Радомир Чолаков.

От ГЕРБ оферират още избягалите от Украйна да не аплайват за право на труд, а да го получават незабавно, както и да аплайват за помощи за безработни като български жители.

" Децата да бъдат настанени в детски ясли и градини, да посещават езикови курсове за сметка на държавния бюджет “, сподели още Чолаков.

ГЕРБ предлага ограниченията да важат за период от 18 месеца.

Маноил Манев добави, че има сигнали от доста българи, които са живели в Украйна, че някои членове на фамилиите им са от дълго време в процедура за издаване на поданство.

Призоваваме президентството да извади всички молби, които са на българи, живеещи в Украйна и да им оправят документите допустимо най-бързо ", сподели той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР