ГЕРБ-СДС настоява парламентът да проучи всички факти и обстоятелства, свързани

...
ГЕРБ-СДС настоява парламентът да проучи всички факти и обстоятелства, свързани
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС иска парламентът да разнищи казуса Чешнегирово

ГЕРБ-СДС упорства Народното събрание да изследва всички обстоятелства и условия, свързани с учението край Чешнегирово, при което американски военни нахлуха в частен обект. От партията упорстват да се ревизира има ли връзка този случай със самоубийството на Тодор Манчев.

От парламентарната естрада Даниел Митов аргументира настояването на ГЕРБ-СДС с това, че има подозрения към гибелта на младия боен служител на реда. Те считат за недобро решението служебното държавно управление да предложи на президента да назначи полковник Ивайло Сотиров за шеф на работа „ Военна полиция “ на фона на събитията.

Митов запита прехвърлял ли е Сотиров отговорността на собствен зависещ и бил ли е притискан Манчев да поеме виновността за гафа край Чешнегирово.

“Тази история не може да бъде заметена под килима”, настоя депутатът.

“Радев е подписал декрет, с който дава генералски пагони на Сотиров. Какво наложи такова бързане за повишение в сан?”, запита още Митов.

Той загатна и за трагичния случай с ген.-майор Валентин Терзиев, чийто изтребител МиГ-29 се заби в Черно море по време на учението " Шабла 2020 ".

ГЕРБ-СДС ще проведат съвещания с останалите парламентарни групи, преди да внесат предлагането за основаване на краткотрайна комисия, която да изследва всички условия и обстоятелства към събитията в защитата през последните месеци.

Бел.ред.
И двете партии, и, дадоха обещание на гласоподавателите си мажоритарен избор и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР