ГЕРБ е достатъчно демократична, за да чува друго мнение. В

...
ГЕРБ е достатъчно демократична, за да чува друго мнение. В
Коментари Харесай

Десислава Атанасова настръхна заради Истанбулската конвенция и остро скочи на Нинова!

ГЕРБ е задоволително демократична, с цел да чува друго мнение. В обществото има редица страхове, аз считам, че огромна част са неоснователни, само че взехме решение да дадем опция за още сериозен спор по отношение на Истанбулската спогодба. Това съобщи в " Здравей, България " Десислава Атанасова от ГЕРБ. Голяма част от коментаторите на този въпрос не са я чели. Голяма част от хората повтарят едно и също. Не съм получавала есемес от премиера, мога даже да си дам телефона и да ви покажа. Просто обсъдихме всички настроения в обществото и взехме решение да дадем още малко време за разяснение на конвенцията ", сподели Атанасова.

" Изненадана съм от настроенията в Народното събрание и от най-големият съперник на конвенцията - Българска социалистическа партия. Темата обаче не би трябвало да е политическа. Няма нито думата " трети пол ", нито се приказва за еднополови бракове. Ние в нашата група също имаме разнообразни отзиви, в това няма нищо неприятно. По-лошо е лицемерието в политиката. Само преди месец, на съвещание в Лисабон, се разисква утвърждението на конвенцията от ПЕС. България там е показана от шестима души, един от които Корнелия Нинова. Имам протокол, на който се вижда, че тя е гласувала " за " ", сподели Атанасова.

" Конвенцията касае отбраната от принуждение и отбраната на дамите. Смятам, че е обикновено до момента в който България е ръководител на Съвета на Европейски Съюз, да покаже европейско държание и да се лиши от страховете. Факт е, че тази спогодба не е призната единствено и само в Русия и Азербайджан. Трябва църквата да приказва на насилието над децата и дамите. Ролята на политиците е да разяснят конвенцията е също тук ", сподели тя.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР