ГЕРБ алармира за опасност изборният процес да бъде затруднен, от

...
ГЕРБ алармира за опасност изборният процес да бъде затруднен, от
Коментари Харесай

ГЕРБ: Очакваме изборен саботаж!

ГЕРБ сигнализира за заплаха изборният развой да бъде усложнен, от партията видяха предумисъл за дълбока конституционна рецесия.

Трябва да предупредим, да сигнализираме за проблем, който е оттатък контрола на Народното събрание и на държавното управление, който неимоверно ще затрудни изборния развой.

Специално в частта за отчитане на резултатите, разгласи на брифинг Томислав Дончев.

Протоколът в този тип е сложен за работа в секционните и по-късно за обработка в районните изборни комисии, 

Има опасения, че този протокол би довел до закъснение на изборните резултати, има доста ненужни данни и числа, които се изискват в него, изясни Евгения Алексиева. До усложнения можели да доведат и графите за преференции.

В този протокол от 20 страници би трябвало да се създадат над 500 сумирания, по какъв начин това ще бъде свършено в естествен период, часове в СИК и по-късно те да предадат протоколите си в РИК и в " Информационно обслужване ", ще има огромно закъснение, предизвести тя.

Ръководителят на работната група от ЦИК, която приготви книжата, Емил Войнов от квотата на Българска социалистическа партия, той ли ще понесе отговорност за това, което може да се случи, попита Красимир Ципов.

Да попитаме има ли предумисъл в тези негови дейности, дали не е целеустремен удар против прозрачността на изборния развой, добави представителят на ГЕРБ.

Към момента имаме един изкуствено комплициран избирателен развой и не мога да допускам, че е инцидентно - това е преднамерено, с цел да се забави обработването на резултатите и да се получи чудесна среда за политически спекулации и мнения, добави го Томислав Дончев.

Първата цел, съгласно Дончев, е лична и политическа реабилитация на изгубилите.

Второ, основаване на дълбока конституционна рецесия - това е огромната цел, акцентира той. Призовавам тези, които вземат участие в изборния развой, всички българи към самообладание, издръжливост, да проведем почтен избирателен развой, макар усложнените правила.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР