Георги Лозанов Абсолютно невъзможно е политици да критикуват журналисти. Това

...
Георги Лозанов Абсолютно невъзможно е политици да критикуват журналисти. Това
Коментари Харесай

Доц. Лозанов: Сидеров да подаде оставка заради нападките си срещу Горан Благоев


Георги Лозанов

" Абсолютно невероятно е политици да подлагат на критика публицисти ". Това сподели във вторник в изявление за БНР медийният специалист доцент Георги Лозанов. Повод за изявлението бяха думите на Волен Сидеров по адрес на журналиста от Българска национална телевизия Горан Благоев.

В ефира на публичната телевизия преди ден водачът на ″Атака″ съобщи: ″Tова е един манипулатор, това е един човек, който от дълго време манипулира българското общество през Българска национална телевизия. Според мен, този човек е сътрудник на соросоидните общества “.

След което попита водещия и негов досегашен зависещ в партийната телевизия ″Алфа″, а все още програмен шеф на БНТ1 Емил Кошлуков, дали Благоев е още водещ в публичната телевизия.

Преди Сидеров в същото предаване взе участие и водещият на ″Вяра и общество″ в Българска национална телевизия Горан Благоев. Той съобщи, че държанието на съветския патриарх Кирил в България по време на честването на националния празник не е издържано от християнска позиция.

" Когато ти си християнин, лявата ръка да не знае какво е правила дясната. Когато си правил положително, не е християнско да настояваш " признателен ми бъди ". Когато си по покана на Св. Синод, се допуска, че твоето посещаване е църковно ", сподели Благоев.

Според него България би трябвало да си вземе поуките и да откри вид да празнува почтено националния си празник.

По думите на доцент Лозанов Волен Сидеров би трябвало да последва политическата орис на някогашния народен представител от ГЕРБ Антон Тодоров, който подаде оставка поради репликата към водещия на утринния блок на Нова телевизия Виктор Николаев, че ″подобни въпроси могат да му изядат хляба″, както се опразнило столчето на колежката му Анна Цолова.

" Изглежда, че това се случва в ГЕРБ, само че съдружните сътрудници са по-щадени. Това би трябвало да си го избият от главата и да се свърши с това. Обратното е. Функция на публицистиката е рецензията във връзка с властта. Да си във властта и да отправяш квалификации и закани към публицисти – това значи, че не можеш да бъдеш на власт ", сподели Лозанов.

" Тази реакция приказва и за безусловно подценяване. От името на властта се държиш агресивно-снизходително към един публицист като Горан Благоев - това значи, че изобщо нямаш разбиране по какъв начин се прави публицистика и кой е Благоев, който е един от най-балансираните публицисти в България ", уточни още той.

Според медийния специалист казусът е, че сходни изказвания на политици не водят до нужната социална глоба.

" Не мога да кажа каква тъкмо би трябвало да е тя, само че патриотите би трябвало да се схванат в личната си политическа група, тъй като това, което споделя в ефир Горан Благоев, напълно не е по-различно от това, което споделя политическият съучастник на Сидеров Валери Симеонов ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР