Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че подкрепя амбициите

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че подкрепя амбициите
Коментари Харесай

Столтенберг с ключови думи за Турция

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че поддържа упоритостите на Турция да стане член на Европейския съюз, само че напомни, че Швеция към този момент е изпълнила всички условия за присъединение към НАТО, заяви Eй Би Си.

" Подкрепям упоритостите на Турция да стане член на Европейския съюз ", съобщи Столтенберг след среща с литовския президент Гитанас Науседа във Вилнюс.
-->
" В същото време не би трябвало да забравяме, че това, което договорихме в Мадрид, беше съответен лист с условия, които Швеция би трябвало да извърши, с цел да стане пълновръстен член на алианса ", сподели той, " и Швеция извърши тези условия ", добави той във връзка с мненията на Ердоган.

Анкара задържа процеса на участие на Стокхолм към този момент повече от година, заради опасения, свързани с кюрдските групи в Швеция. 

БГНЕС напомня, че сред турският водач, Йенс Столтенберг и шведския министър-председател Улф Кристерсон следва тристранна среща, защото съдружниците работят, с цел да убедят Анкара да се съгласи с шведското участие. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР