Генералната прокуратура на Казахстан призовава съгражданите да се въздържат от

...
Генералната прокуратура на Казахстан призовава съгражданите да се въздържат от
Коментари Харесай

Призив гражданите да не се лъжат да участват в незаконни митинги

Генералната прокуратура на Казахстан приканва съгражданите да се въздържат от присъединяване в противозаконни манифестации. Призивът беше оповестен на уеб страницата на основния контролен орган.

Според отчета в обществените мрежи се популяризират имитации с апели за присъединяване на 24 и 25 октомври в сякаш „ съгласувани “ от локалните управляващи манифестации на централните площади. " Тази информация не дава отговор на действителността. В тези дни не са уговаряни манифестации на тези места ", се споделя в апела.

От ведомството обясниха, че с оглед отбелязването на Деня на републиката ще се организират единствено публични културни прояви. В тази връзка организирането на акциите, оповестени с тези погрешни сигнали и присъединяване в тях, както и апелите за тях, са противозаконни.

„ За страдание, макар многократните уточнения на законовата процедура за осъществяване на манифестации или друго спокойно заседание, има нарушавания в нея. Моля, имайте поради, че тази процедура се контролира от закона „ За реда за образуване и осъществяване на мирни събрания в Република Казахстан “, която е призната на 25 май 2020 година “, се показва в обжалването.

Съответно организирането и присъединяване в манифестации, шествия, събрания или демонстрации, извършени в нарушаване на условията на закона, е нелегално и води до отговорност по член 488 от Кодекса за административните нарушавания до 25 дни арест.

„ Въз основа на изложеното, както и за обезпечаване на върховенството на закона, публичната сигурност, предварителната защита на правонарушенията, отбраната на правата и свободите на индивида и жителя, Ви призоваваме прецизно да спазвате нормите на настоящото законодателство., да не се поддава на провокации и да се въздържа от образуване и присъединяване в противоправни дейности, обществени апели към него “, оповестиха от ведомството.

Органите на реда ще преустановяват нарушаванията, които нарушават открития законов ред, и ще подхващат всички планувани от закона ограничения против причинителите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР