Генерали и висши служители на израелските служби ще са източник

...
Генерали и висши служители на израелските служби ще са източник
Коментари Харесай

ЖЕГА: Иван Гешев скрил дъщерите и жена си при генерали в Тел Авив

Генерали и висши чиновници на израелските служби ще са източник на финансите и пиар-успеха на някогашния основен прокурор Иван Гешев и сдружението му „ Справедливост за България ”, научи „ Уикенд ”. От известно време Гешев се оглеждал не към Америка, както се говореше за финансиране на групировката му, а към Тел Авив, откъдето се надявал да получи поддръжка и рамо за присъединяване си във властта, каквито поръчки дава.

Наскоро някогашният основен прокурор се приобщил и към Федерацията на ционистите в България, с чиито членове уважил паметта на починалите на летище „ Сарафово ”, израелски туристи и български водач през 2012 година Именно по покана на федерацията някогашният основен прокурор съумя да си уреди и тръгване в Съединени американски щати, където също отправил зов за финансова помощ за бъдещите си изяви като политик, настояват източниците.

Връзките на Гешев с Тел Авив са доста съществени и точно посредством познати чиновници на тамошните силови структури някогашният основен прокурор се надявал да си обезпечи финансиране на новата групировка. Гешев бил индивида, който се сетил пръв да се обади на израелски боен специалист, който да регистрира вредите след атентата против него, макар че по-късно отхвърли сходна персона да е участвала на мястото на случая и да е взела участие в огледа, а сякаш специалистът бил по напълно друга работа у нас.

Запознати обаче настояват, че топлите връзки на Гешев с Израел му помогнали да укрие фамилията си след бомбената сага край Самоков. Така половинката му Детелина Ханчева и дъщерите Ивет и Далия не са се приютили в Дубай, както се твърдеше, а точно при приятелите му от спецслужбите в Израел.

Гешев бил изцяло наясно, че от Израел има късмет да получи финансирането и поддръжката, които са му нужни за триумф във властта.

Подобно на Мария Капон и Яне Янев, които се обърнаха към някогашния началник на МОСАД военачалник Дани Ятом за парична и пиар-подкрепа, Гешев се усетил, че от ционистите и еврейските организации в България може да получи пробив към върха на политиката.

Реклама

Преди време даже се заприказва, че точно пиар-фирмата на Ятом е помогнала за успеха на „ Продължаваме промяната ” на първите им избори и Гешев не желал да изпуска аналогична опция, описаха още осведомени. Затова и някогашният основен прокурор се насочил точно към еврейските организации и у нас, и в Съединени американски щати, откъдето чака да потекат паричните потоци. Припомняме, че малко преди да бъде отхвърлен от поста си – през май тази година, той се видя единствено с „ определения народ ” в Ню Йорк, където бе окуражителен за работата си и за позицията си за „ Луковмарш ” у нас.

Междувременно някогашният основен прокурор не е не запомнил и жертвите на комунистическия режим, като е взел за съоснователка на сдружението си Лиляна Друмева, ръководител на Съюза на репресираните.

Някогашен народен представител от ГЕРБ, който не се отличи с нищо в Народното събрание, Друмева през днешния ден се пробва да притегли всички недоволни и ощетени от режима на страната на някогашния обвинител №1.

Самият Гешев, който сега събира активи – финансови и електорални за бъдещата си партия, призна, че се надява сдружението му наесен да е политическа групировка и да взе участие на локалния избор, като обаче не посочи дали самичък той ще се състезава за кметски пост.

Говори се, че някогашният основен прокурор може да опитва шанса си като претендент за кмет на столицата, в случай че успее да записва сдружението си като партия в съда.

Иван Гешев опроверга остро слуховете, че президентът Румен Радев стои като кукловод зад него и новата му политическа кариера, макар че бе обвинен в завера с първия в страната.

Според осведомени на този стадий някогашният прокурор №1 се пробва да си обезпечи нужните финанси от Израел и Съединени американски щати за бъдещата си партия и няма нищо общо с упоритостите на президента да овладее властта посредством нови политически планове.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР