General Motors ще произвежда изцяло електрическа версия на спортния модел

...
General Motors ще произвежда изцяло електрическа версия на спортния модел
Коментари Харесай

GМ ще произвежда изцяло електрическа версия на Chevrolet Corvette

General Motors ще създава напълно електрическа версия на спортния модел Chevrolet Corvette, разгласи президентът на компанията Марк Ройс в пост в LinkedIn.

Ройс не уточни по кое време ще бъде показан електрическият Corvette, само че загатна, че релативно скоро може да се появи хибридна версия на модела.

"Ще предложим електрически Corvette още през идната година, " написа той.

В съпътстващо видео на компанията в Twitter е показан хибриден Corvette, който наподобява е с предно задвижване. Всички разновидности на Corvette, създавани до момента от компанията, са единствено със задно задвижване.

Според поста на Ройс, хибридният Corvette ще бъде основан на актуалното потомство на автомобила, само че не е ясно дали напълно електрическата версия ще бъде разновидност на тази кола или изцяло друг предстоящ модел, написа CNN Business.

BREAKING: An electrified #Corvette will be available as early as next year and a fully electric version to follow. Stay tuned for more. pic.twitter.com/6lDUWpOIZ2
— Chevrolet (@chevrolet) April 25, 2022

Някои автопроизводители, като Lamborghini, са заявявали, че актуалните технологии в областта на батериите не разрешават оптимално показване при спортните коли. Lamborghini обаче работи по хибридна версии на свои коли.

Към днешна дата Corvette се предлага само в базовата версия Stingray с 6.2-литров V8 мотор с оптималната мощ от 495 конски сили. Миналата есен беше показан Corvette Z06 с мощ от 670 конски сили и 5.5-литров V8 мотор.

Предишното потомство на Corvette включваше версията ZR1, която беше с мощ от 755 конски сили.

От GM са казвали, че възнамеряват да стартират до 2035 година да създават само коли с нулеви излъчвания.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР