Gebrüder Weiss, най-старата транспортна и логистична компания в света, увеличава

...
Gebrüder Weiss, най-старата транспортна и логистична компания в света, увеличава
Коментари Харесай

Най-старата логистична компания в света придобива бизнеса на Rhenus в България

Gebrüder Weiss, най-старата транспортна и логистична компания в света, усилва наличието си в България. Дружеството, което оперира от две местоположения у нас, ще придобие бизнеса на Rhenus Bulgaria, която се отдръпва от страната ни.

" Поемането на клиентите и чиновниците на Rhenus Bulgaria удвоява дългогодишната ни сполучлива конструкция в България и бележи идната огромна стъпка в развиването ни. Ще можем да разтеглим доста наличието си на българския пазар за транспортни и логистични услуги и да укрепим дистрибуторската си мрежа с спомагателни клонове ", съобщи Волфрам Зенгер-Вайс, ръководител на Управителния съвет на Gebrüder Weiss.

От двете компании пазят в загадка цената на договорката, която би трябвало да получи утвърждение от антистръстовите органи.

Gebrüder Weiss работи в България от 1993 година и предлага услуги в региона на сухопътния, въздушния и морския превоз, както и логистични решения. Спектърът на услугите ще се разшири в бъдеще с продукта home delivery. Rhenus е дълготраен сътрудник на компанията, а придобиването ще удвои наличието на немското фамилно сдружение у нас. Самата Rhenus има офиси в София, Пловдив, Варна, Бургас и Свиленград. Те, както и клиентите и чиновниците, ще преминат под шапката на Gebrüder Weiss. Двете компании акцентират, че всички към 100 души, които работят за Rhenus в България, ще запазят работните си места.

Gebrüder Weiss има над 7 400 чиновници по света, а годишният оборот за 2020 година по предварителни данни е €1,77 милиарда В България броят на чиновниците е съвсем 130 към края на 2019 година, а приходите надвишават 27 млн. лева

От своя страна Rhenus регистрира доходи от над €5,1 милиарда, а чиновниците ѝ надвишават 31 хиляди души. Оборотът у нас е 26 млн. лева за 2019 г.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР