Румънските сухопътни сили започнаха тази седмица процедурите за качествено и

...
Румънските сухопътни сили започнаха тази седмица процедурите за качествено и
Коментари Харесай

Румъния получава първата партида турски бойни дронове Bayraktar, каква е общата поръчка

Румънските сухопътни сили започнаха тази седмица процедурите за качествено и количествено приемане на първата система безпилотни летателни апарати (дронове) Bayraktar TB2, заяви румънската организация Аджерпрес, базирайки се на известие на Министерството на националната защита на страната.

След този стадий, който се чака да завърши в края на този месец или началото на идващия, ще бъдат осъществени и първите образователни полети с създадените в Турция дронове, които ще бъдат обозначени с отличителните знаци и знаци на румънската войска.

Стандартната настройка на една система Bayraktar TB2 включва шест дрона и съответното командно-контролно съоръжение.

През август 2022 година румънското Министерството на защитата изиска от Народното събрание одобрение на покупката на три системи безпилотни летателни апарати Bayraktar TB2, всяка с по шест апарата. О бща та стойност на трите системи е към 321 милиона $ , с включен логистичен пакет (боеприпаси, първична логистична поддръжка и съоръжение за образование и тренировки).

А през април предходната година беше подписан договорът с турската страна за покупка на дроновете, със периоди за доставка надлежно: юни 2024 година, септември 2024 година и януари 2025 година.

Съгласно проекта, през интервала февруари-юни тази година се прави подготовката в Турция на първата група от румански военни, които ще работят с дроновете Bayraktar.

От румънското Министерството на защитата прецизират, че този вид безпилотни летателни апарати са потвърдили успеваемостта си в бойни задачи, като главните им преимущества са доста високата устойчивост в полет (до 24 часа според от зареждането) и опция за наблюдаване на обширна територия с помощта на оборудването, с което са снабдени. Същевременно, посредством осъществените задачи и действителни стрелби " въздух-земя ", бяха демонстрирани ударните благоприятни условия на тези дронове, се отбелязва още в известието на министерството.
 Турция реалокира производството на бойните дронове Bayraktar в друга страна
Турция реалокира производството на бойните дронове Bayraktar в друга страна

Това става въз основа на сключване на стратегическо съглашение с турската компания Baykar
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР