Гастрономическите пътешествия никога не губят своята популярност. Туристи от цял

...
Гастрономическите пътешествия никога не губят своята популярност. Туристи от цял
Коментари Харесай

Пет страни, в които сервират най-вкусното кафе

Гастрономическите пътешествия в никакъв случай не губят своята известност. Туристи от целия свят се насочват към от дълго време бленувани дестинации, с цел да търсят нови страсти и провокации за небцето.

Всяко странствуване е опция да опитате нетрадиционни ястия и напитки. На фона на голямото многообразие, което светът предлага, блестящо е обрисувано мястото на така наречен кафе туризъм.

Днес ще ви приканим да посетите пет страни, в които се сервира най-вкусното кафе.

Бразилия

В Бразилия са известни няколко типа кафе, измежду които изключително внимание заслужават бурбон и мундо ново. На първия се приписват тънък усет и мирис, а вторият е елементарен за развъждане, защото зърната му са устойчиви на заболявания.
       View this post on Instagram                      
A post shared by Brazil Coffee (@brazilcoffee)

Ако сте обожател на кафето, не очаквайте в Бразилия да откриете добре развита просвета за предлагането му. Тази дестинация е привлекателно заради друго. Различните фермери имат навика да опитват и отглеждат неповторими сортове, с които ще зарадвате небцето си.

Ямайка

Тук се отглежда един от най-скъпите сортове кафе - Blue Mountain. Ако имате опция да посетите Ямайка, организирайте си поход в планината - там са известните плантации Джаблум. Мястото е учредено от японец, който дълго време се занимава с произвеждане на кафеени зърна. След гибелта си завещава плантацията на страната.
       View this post on Instagram                      
A post shared by Blue Mountain Coffee Festival (@jamaicacoffeefest)

Днес има специфичен музей, където може да научите доста за кафето, по какъв начин се отглежда то в Ямайка и, несъмнено, да вкусите от фамозното Blue Mountain.

Етиопия

Тази страна се смята за татковина на кафето. Самата напитка е наречена в чест на провинцията Кафа, където и през днешния ден може да откриете диворастящи дървета арабика. Именно отсам едно време стартират да се изнася разсад за развъждането на културата и в други страни.
       View this post on Instagram                      
A post shared by Tasty (@buzzfeedtasty)

Етиопия ще ви разкрие богато многообразие от кафеени зърна и разнообразни способи за подготвяне на напитката. Основно културата се отглежда от фермери, които на драго сърце ще ви одобряват в градините си.

Индия

Ако в другите страни си коства да посетите плантациите с кафе, то в Индия се подгответе за обиколка на кафенета. Културата на консумация на тази напитка тук ще удиви и най-отявлените фенове. На туристите се предлага кафе, приготвено по всевъзможни предписания. Те се отличават с плътност и мощен мирис.
 
       View this post on Instagram                      
A post shared by Coffee Culture India (@coffeeculturein)

 

В Индия кафето добива известност, когато страната е английска колония. Оттогава насетне никой не остава безучастен, когато долови аромата на напитката.

Италия

Има и по-близко място, където може да заинтригувате вкусовите си рецептори. Това е Италия. Тя има славата на една от най-хубавите дестинации в Европа за кафемани.
 
       View this post on Instagram                      
A post shared by Tazzetto Coffee Co (@tazzettocoffee)

Местните баристи знаят достоверни предписания за подготвяне на напитката.
 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР