Гърция заяви в понеделник, че деца на възраст 12-15 години

...
Гърция заяви в понеделник, че деца на възраст 12-15 години
Коментари Харесай

Гърция иска ваксинация срещу COVID и за деца между 12 и 15-годишна възраст

Гърция съобщи в понеделник, че деца на възраст 12-15 години могат да бъдат имунизирани против COVID-19 с препаратите на Pfizer и Moderna. По този метод управляващите в страната удължиха имунизациите на малолетни, почнали този месец, до момента в който заболеваемостта продължава да нараства, съобщи " Ройтерс ".

Ръководителят на гръцката комисия по имунизация Мария Теодориду сподели, че включването на все по-млади хора в програмата ще помогне за отбраната на уязвимите младежи и родственици и ще приготви пътя за завръщане в учебно заведение през септември.

Около 46,8% от популацията е изцяло имунизирано , съгласно Мариос Темистокъл, отговарящ за имунизациите.
 И Гърция на митинг против наложителна имунизация
И Гърция на митинг против наложителна имунизация

Несъгласните желаеха и оставката на премиера Мицотакис

В опит да притегли повече хора да се имунизират, държавното управление предложи тласъци, в това число пари в брой и безвъзмездни мобилни данни за младежите, с цел да се опита да реализира задачата от 70% имунизирани до есента.

След като възнамерява да предложи преимущества за достъп на тези, които са имунизирани против COVID-19, гръцкото държавно управление в това време разгласи, че ще разреши на неимунизирани, да се смесват с тях в магазините за търговия на дребно и комерсиалните обекти.

Заместник-министърът на вътрешните работи Стелиос Пецас изясни, че здравните ограничения няма да докара до разпространяването на ковид в магазините.

Неваксинираните обаче ще бъдат лимитирани от закрити места като кина и заведения за хранене , защото вирусът се популяризира още веднъж и по-бързо с появяването на заразния вид Делта .

Гръцкият парламент по-рано за работещите в здравната сфера и за някои обществени служащи. Мярката обгръща медиците и всички други чиновници в здравния бранш , както работещите в домове за възрастни хора и за лица със специфични потребности. Всички неимунизирани ще бъдат изпращани в неплатен отпуск до довеждане докрай на имунизацията им. На работодателите, които нарушават наредбата, ще бъдат налагани наказания от 10 хиляди до 50 хиляди евро. При наново нарушаване санкцията е от 20 хиляди до 200 хиляди евро.

Гърция записва 2070 нови инфекции с COVID-19 и пет смъртни случая към понеделник. Общо 477 975 са инфектираните и 12 903 умрелите.
 Гърция мисли за ограничавания за неимунизирани, само че няма да ги стопира от магазини на дребно
Гърция мисли за ограничавания за неимунизирани, само че няма да ги стопира от магазини на дребно

Стелиос Пецас предизвести, че ще са лимитирани в пътувания и занимания на закрито
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР