Гърция регистрира първи предполагаем случай на маймунска шарка при английски

...
Гърция регистрира първи предполагаем случай на маймунска шарка при английски
Коментари Харесай

Гърция е регистрирала първи предполагаем случай на маймунска шарка

Гърция записва първи хипотетичен случай на маймунска шарка при британски екскурзиант, заяви гръцката работа за публично здраве, представена от Агенция Франс Прес.

Лабораторните проучвания би трябвало да потвърдят диагнозата до понеделник. Съединени американски щати, няколко западноевропейски страни и Израел към този момент оповестиха, че са открили случаи на маймунска шарка.

Досегашната информация демонстрира, че заболяването се предава от човек на човек при непосредствен физически контакт при съществуването на признаци и по тази причина би могла да бъде лимитирана посредством използване на самоизолация и хигиена.

92 са доказаните досега случаи на маймунска шарка по света в общо 12 страни, за които не е ендемична, оповестиха от Световната здравна организация, представена от Ройтерс.

Маймунска едра шарка: Какво знаем за нея и може ли да се трансформира в нова пандемия?

Още 28 болни чакат удостоверение. От организацията считат. че ще има увеличение на записаните случаи, защото от там ускоряват наблюдението си за заболяването.

В идващите дни от СЗО също по този начин ще излязат с рекомендации и насоки за прекъсване на разпространяването ѝ. Досегашната информация демонстрира, че маймунската шарка се предава от човек на човек при непосредствен физически контакт при съществуването на признаци и по тази причина би могла да бъде лимитирана посредством използването на самоизолация и хигиена.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР