Гърция отхвърли поредното искане на Турция за демилитаризиране на спорните

...
Гърция отхвърли поредното искане на Турция за демилитаризиране на спорните
Коментари Харесай

САМО ТОВА ЛИПСВА: Гърция и Турция пак се карат за острови

Гърция отхвърли следващото искане на Турция за демилитаризиране на противоречивите острови, заявявайки че те " надвишават простата логичност ", заяви " Та Неа ".

По-рано в четвъртък турският външен министър Мевлют Чавушоглу повтори апела на Анкара към Гърция да демилитаризира островите, предупреждавайки че в случай че Атина не промени позицията си, то това ще сложи под въпрос техния суверенитет.

" По отношение на последните обвинявания на турски чиновници по отношение на статута на островите в Егейско море, ние ги отхвърляме напълно ", сподели представителят на външното министерство Александрос Папайоану пред публицист.

" Тези обвинявания освен не са в сходство с главните правила на интернационалното право, само че и надвишават простата логичност. Гръцката позиция по този въпрос е изразявана неведнъж и обществено ", уточни Папайоану.

Той сподели, че Атина е изпратила писмо по този въпрос от непрекъснатия представител на Гърция в Организация на обединените нации до генералния секретар.

Гърция също по този начин отхвърля едностранните възражения на Анкара за разграничаването на континенталния шелф в Източното Средиземноморие, сподели той, отбелязвайки че тези възражения пренебрегват " главните правила на интернационалното право, и по-специално на интернационалното морско право ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР