Гърция и САЩ започват в понеделник петдневни танкови учения със

...
Гърция и САЩ започват в понеделник петдневни танкови учения със
Коментари Харесай

Атина и Вашингтон провеждат военно учение в Северна Гърция. Ердоган е бесен!

Гърция и Съединени американски щати стартират в понеделник петдневни танкови учения със пукотевица на полигона Ксанти в Северна Гърция, оповестява гръцкият вестник " Етнос ", представен от ТАСС.

На процедура на полигона ще бъде извършено съревнование сред танкови екипажи в опитно каране на танкове и акуратност на стрелбата. Tank Challenge 2020 са проведени от основания в Ксанти 4 армейски корпус на въоръжените сили на Гърция.

Американските екипажи M1A2 " Ейбрамс " ще се състезават с гръцките. В ученията ще вземат участие също танкове Леопард 2 в трансформация LEO2HEL от 23-а и 25-а бригада на въоръжените сили на Гърция и LEO2A4 от 21-а и 12-а бригада, предава Българска телеграфна агенция.

Преди това телевизия Open TV означи, че взаимните учения на Гърция и Съединени американски щати с присъединяване на бронирана техника ще се проведат за поддържане на оптималната степен на бойна подготвеност. Телевизията заяви, че американците за пръв път вземат участие в подобен тип стрелби в Североизточна Гърция.

За взаимните гръцко-американски танкови учения бе обявено на 8 септември на фона на известия от Анкара за прекачване на 40 турски танка към границата с Гърция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР