Не е случайно, че точно преди изборите се появи информацията

...
Не е случайно, че точно преди изборите се появи информацията
Коментари Харесай

Адв. Людмил Рангелов: Лена Бориславова я грози затвор до 3 години

Не е инцидентно, че тъкмо преди изборите се появи информацията за следствието по сигнал за фалшифицирани документи за отписването на Кирил Петков от сдружението " Да запазим Корал " и замесването на името на Лена Бориславова. Тази позиция изрази адвокат Людмил Рангелов.

 д

Адвокатът изясни какво би се получило, в случай че оповестената информация е вярна и Бориславова със своя електронен автограф е изпратила известия до Агенцията по вписванията, които не са правилни.

 

" Ако приемем, че е знаела, че не са правилни, законът планува отнемане от независимост до 3 година защото госпожа Бориславова не е осъждана, а едно такова деяние не предизвиква имуществени вреди, глобата би могла да бъде административно наказание глоба от 1 000 до 5 000 лева

Това, че госпожа Бориславова ги е изпратила, не е задоволително, би трябвало да се откри, че тя е знаела, че това, което изпраща е погрешно. Трудно доказуемо е ", добави Рангелов.

 

Пред Bulgaria ON AIR той съобщи, че в случай че подписът не е на Лена Бориславова, през тези 8 месеца от началото на следствието, е можело да бъде назначена графологична експертиза, която да го потвърди. 

 

" Управителят на съдружие " Да запазим Корал " е посочил пълномощие, а той в никакъв случай не е попълвал такова, в случай че Бориславова, на основата на това пълномощие, е направила следващи дейности, тогава явно е знаела, че става дума за документи с погрешно наличие. Очевидно е, че това което излиза в този момент е обвързвано с предизборната акция и изборите ", сподели още Людмил Рангелов.

 

Той разяснява и моралната страна на случая: " Моралният аспект в политиката постоянно е доста значим, само че не и за нашите ширини и традиции ". 

 

Гостът изрази позицията и по случая " Нотариуса ".

По думите му такива " доверени лица " на Министерство на вътрешните работи би трябвало да са от кръгове, близки до незаконна активност, другояче са непотребни. 

Тъй като видях, че подобен ангажимент е поел към 2005 година, започнах да си мисля, тогава е откраднал дело от адвокатска стая на Върховен касационен съд, дали за това деяние там не са му създали някакви услуги службите, с цел да му създадат вербовка. Той не е наказан по това дело ", съобщи юристът. 

Проблемът в тази ситуация съгласно него е в контрола над дейностите на Мартин Божанов. 

" Тук е огромна язва - явно е поощряван, само че и чадъросван, с цел да си прави всички тези неща. Няма по какъв начин такава огромна активност, която е правил по онтошение на измами други закононарушения, да не се е знаела от службите.

Може да излязат някакви данни, като се види кой го е управлявал, да има някои санкции и уволняване, що се отнася до правосъдната система, там също би могло да излезе някакво наказване, само че уволняване и съд надали. Присъди не чакам ", сподели Людмил Рангелов.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР