Футболният свят е разтревожен за състоянието на италианската легенда Джанлука

...
Футболният свят е разтревожен за състоянието на италианската легенда Джанлука
Коментари Харесай

Състоянието на Джанлука Виали се влошава

Футболният свят е угрижен за положението на италианската легенда Джанлука Виали, написа “Гадзета дело спорт ”. Известният футболист се бори с рак на панкреаса, с който той живее към този момент пет години.

Джанлука Виали разгласи преди няколко дни, че заради здравословни аргументи се отдръпва от поста си в италианската футболна федерация.

Вчера от Лондон, където някогашният нападател се реалокира да живее преди години, пристигна новината, че положението му се е влошило дотам, че се постанова да бъде признат в клиниката, където Виали към този момент е минал два кръга химиотерапия поради открития през 2017 година рак на панкреаса.

Лош знак и доказателство за влошеното положение на италианеца е и пътуването на 87-годишната му майка Мария Тереза, която потегли от Кремона за Англия.

Италианският футбол претърпява тъжни моменти сега, откакто преди няколко дни от рак си отиде друга легенда - Синиша Михайлович, който през вчерашния ден бе изпратен за финален път в Рим от доста другари, почитатели и елементарни хора.

Джанлука Виали незабавно получи послания за взаимност от доста някогашни съотборници (Раванели и Кабрини), от играчи, които е управлявал по време на треньорската си кариера (Тери), и от известни персони от света на футбола (Гравина, Маркизио) и други (Федес, Салвини, Лапо Елкан). Всички са до Джанлука, с цел да му вдъхнат кураж да се бори още веднъж.

Моментът е изключително тежък и за селекционера на Италия Роберто Манчини. Той е загуби някогашния си съотборник Синиша Михайлович, а в този момент се тревожи за положението на Виали, който е негов доста непосредствен другар и някогашен съотборник в Сампдория и националния тим. Заедно с него, в края на ноември, с цел да показа документалния филм " La Bella Stagione " за годината на скудетото на Сампдория през сезон 90-91 година и достигането до финала с Барселона за КЕШ през 1992 г.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР