Футболистите на Ювентус спечелиха за рекорден 14-и път Купата на

...
Футболистите на Ювентус спечелиха за рекорден 14-и път Купата на
Коментари Харесай

Ювентус спечели Купата на Италия

Футболистите на Ювентус завоюваха за рекорден 14-и път Купата на Италия. Във финала, изигран на стадион " Мапей " в Реджо Емилия Ювентус надигра мъчно Аталанта с 2:1. Головете означиха Деян Кулушевски в 31-ата и Федерико Киеза в 73-ата минута за спечелилите и Руслан Малиновски в 41-ата за бергамаските.

Двата тима зи разделиха по едно полувреме, като футболистите на Аталанта преобладаваха през първата част, само че без значение от по-добрата си игра и няколко пропуснати преференциални положения за отбелязване на гол, разрешиха на противника да поведе. В 31-ата минута Кристиано Роналдо не съумя да овладее по най-хубавия метод топката и падна на терена. Притичалият Уестън Маккензи я овладя, подаде към Кулушевски, който с премерин диагонален удар даде задатък на торинци. Бергамаските имаха искания към съдията за нарушаване на Куадрадо при започване на офанзивата, само че те не бяха почетени от съдията.

Изминаха 10 минути и равенството бе възобновено. Защитниците на Ювентус сгрешиха при изнасянето на топката, което разреши на Фройлер да отнеме топката и без да се бави, да подаде към Хатебур. Той незабавно потърси Малиновски пред наказателното поле, който със мощен удар съумя да преодолее вратаря Буфон - 1:1. В тази обстановка пък Ювентус стачкува за нарушаване на Фройлер против Рабио при отнемането на топката, само че и тук реферът остави без последици митинга.

Ювентус изигра надалеч по-силна втора част. В нейното начало пропуски направиха Маккени и Кулушевски, с цел да се стигне до 73-ата минута. Тогава Федерико Киеза направи двойно подаване с Кулушевски, което го изведе самичък против вратаря на Аталанта и той не сбърка - 2:1 за Ювентус. До края Аталанта съумя да реализира напън към съперниковата врата, само че добре проведената отбрана на торинци не разреши на противника да сътвори съществени рискове пред Буфон.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР