Футболистите на РБ Лайпциг подновиха днес подготовка след 5-дневна пауза

...
Футболистите на РБ Лайпциг подновиха днес подготовка след 5-дневна пауза
Коментари Харесай

В РБ Лайпциг подновиха тренировки

Футболистите на Република България Лайпциг възобновиха през днешния ден подготовка след 5-дневна пауза поради ковид. Играчите се събраха в базата на клуба от немската Бундеслигата, където разговаряха с управлението на тима, след което направиха подготовка под надзора на старши треньора Юлиан Нагелсман и помощниците му.

Футболистите бяха разграничени на няколко групи и организираха самостоятелни занимания на три терена, които включваха извършения за дрибъл, тичане с друга активност и удари. Физически контакти сред играчите не бяха позволени, поради което нямаше и отборни игри с топка. След тренировката футболистите не се прибраха дружно в съблекалнята, а се насочиха към обезпечените им независими стаите си в общежитието въз основата, с цел да се изкъпят и преоблекат независимо.

Играчите не обядваха с столовата, а всеки получи храна пред вратата на стаята си, която можеше да изяде на място или да си я занесе у дома. Все още не е ясно какъв брой време ще продължи подготовката на отбора по този метод. Република България Лайпциг е трети във краткотрайното класиране в Бундеслигата, като си обезпечи и място на четвъртфиналите в дебютния си сезон в Шампионската лига. Първенството на Германия по футбол сега е прекъснато поради пандемията от ковид. В страната инфектираните с COVID-19 са към 11 хиляди, а умрелите са 20.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР