Френският производител Bugatti и хърватският Rimac вече са една обща

...
Френският производител Bugatti и хърватският Rimac вече са една обща
Коментари Харесай

Bugatti се сля с хърватски производител на електромобили

Френският производител Bugatti и хърватският Rimac към този момент са една обща компанията, откакто сливането им беше оповестено публично. Временната централа на новото дружество, носещо името Bugatti Rimac, се намира в град Света Неделя, покрай Загреб. Във компанията ще работят 450 индивида, а създателят на Rimac Automobili – Мате Римац, е назначен за основен изпълнителен шеф.

Надзорният съвет на Bugatti Rimac включва също Оливър Блум и Луц Мешке – и двамата са от управата на Porsche, която е сътрудник на Bugatti във Volkswagen Group. Досега Porsche притежаваше 24% дял в Rimac, а към този момент е притежател на 45% от новото дружество. Останалите 55% са на Rimac Automobili.
 Луксозните марки регистрират върхове в рецесията Луксозните марки регистрират върхове в рецесията
Миналата 2020 година беше пагубна за международната стопанска система, включително и за множеството автомобилни производители. Много от тях нам...

Досегашният основен изпълнителен шеф на Bugatti - Стефан Винкелман, който беше отпред на производителя на хиперколи от началото на 2018 година, ще напусне компанията, с цел да се концентрира върху другата си активност - основен изпълнителен шеф на Lamborghini.



След сливането излиза наяве, че Bugatti няма да изостави моторите с вътрешно горене. В началото централата на Bugatti Rimac ще се намира в град Света Неделя, само че с времето ще се реалокира в нов теоретичен и софтуерен център наоколо до остарялата централа на Rimac. Комплексът с повърхност от 200 хиляди квадратни метра и цена от 200 милиона евро би трябвало да бъде приключен до 2023 година.

Bugatti ще продължи да създава своите коли в Молсхайм (Франция), където всичките 135 чиновници ще запазят работата си. Сега компанията е заета със сглобяването на последната партида на хиперколата Chiron, от чийто тираж остават 40 бройки за произвеждане.

На собствен ред, Rimac ще би трябвало да сглоби 150 екземпляра от хиперколата Nevera. Това е електрически автомобил с 4 мотора, който развива 1914 конски сили и 2360 Нм въртящ миг, като форсира от 0 до 100 км/ч за 1,8 секунди.
 Rimac Concept_One идва с електрически 1072 к.с. (видео) Rimac Concept_One идва с електрически 1072 к.с. (видео)
Изглежда безусловно идентично на концепцията, която дебютира на автосалона във Франкфурт през 2011 година И би трябвало да кажа: наподобява потреса...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР