Френският президент Еманюел Макрон заяви, че ще помоли европейските лидери

...
Френският президент Еманюел Макрон заяви, че ще помоли европейските лидери
Коментари Харесай

Макрон ще поиска ЕС да помогне за евакуирането на африканци от Либия

Френският президент Еманюел Макрон съобщи, че ще помоли европейските водачи да оказват помощ за евакуирането на африканци в заплаха, откакто се появи информация за търговия с африкански мигранти, съобщи " Ройтерс ".

" Ще предложа Африка и Европа да оказват помощ за спасяването на хората, приклещени в капан в Либия, като дават поддръжка за евакуирането на тези, които са в заплаха ", сподели Макрон по време на тирада в Буркина Фасо.

Президентът е на тридневно посещаване в Буркина Фасо, Гана и Кот д`Ивоар с желание да ускори съдействието в образованието, цифровата стопанска система и миграцията.

Той опита ясно да се разграничи от предшествениците си като съобщи, че идва от потомство, което няма да споделя на африканците какво да вършат и ще се концентрира върху построяването на връзки сред Африка и Европа.

" Аз съм от потомство, което не идва да споделя на африканците какво да вършат. Аз съм от потомство, за което успеха на Нелсън Мандела е един от най-хубавите политически мемоари ", акцентира президентът.

" Аз няма да застана до тези, които споделят, че африканският континент е цялостен рецесии и бедност. Аз ще застана паралелно с тези, които имат вяра, че Африка не е нито изгубен континент, нито пък подобен, който би трябвало да бъде спасяван ", уточни Макрон.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР