Френският президент Еманюел Макрон осъди днес моралния и политически цинизъм

...
Френският президент Еманюел Макрон осъди днес моралния и политически цинизъм
Коментари Харесай

Макрон осъди Путин: Това е морален и политически цинизъм

Френският президент Еманюел Макрон осъди през днешния ден " моралния и политически цинизъм " на съветския президент Владимир Путин, който предлага филантропични коридори на жителите на няколко украински градове, с цел да ги докара в Русия, съобщи Франс прес.

Това, което е належащо, не са просто коридори, които неотложно биват застрашени, не е лицемерно говорене, с което да се каже " ще отидем да защитим хората, с цел да ги доведем в Русия ", съобщи президентът в изявление за френския канал Ел Се И (LCI).

Всичко това е несериозно, това е честен и политически цинизъм, който за мен е непоносим, добави френският държавен глава.

Днес Киев отхвърли филантропични коридори към Беларус и Русия, препоръчани от Москва за евакуация на цивилни украинци от Харков, Киев, Мариупол и Суми, където се водят тежки боеве.

Руската войска съобщи, че това решение е било взето след " персонална молба " на Еманюел Макрон до Владимир Путин във вчерашен телефонен диалог, което Елисейският замък отхвърли, отбелязва Агенция Франс Прес.

Руските военни упорстват за основаване на филантропични коридори към Русия, само че " не познавам доста украинци, които имат предпочитание да намерят леговище в Русия. Това е двуличие, информационен артефакт, който не утвърждавам ", реагира Макрон по телевизия Ел Се И.

Макрон сподели още, че обстановката в Украйна се утежнява с всеки минал ден и че Франция ще продължи да оказва напън върху Русия посредством наказания, съобщи Ройтерс.

" Ситуацията се утежнява с всеки минал ден. Хора умират, натрупва се отмалялост...Не успяхме да реализираме преустановяване на огъня ", сподели Макрон.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР