Френският петролен гигант TotalEnergies обяви днес отстъпка в цените на

...
Френският петролен гигант TotalEnergies обяви днес отстъпка в цените на
Коментари Харесай

Френската TotalEnergies с лятна отстъпка от цените на горивата във Франция

Френският петролен колос TotalEnergies разгласи през днешния ден отстъпка в цените на горивата на бензиностанциите на автомагистралите в страната за летния сезон, отчитайки “големия натиск” на енергийните пазари след началото на войната в Украйна.

След като беше сложена под напън от страна на френското държавно управление да направи повече с цел да подкрепи семействата, от TotalEnergies оповестиха, че ще предложат отстъпка от 0.12 евро на литър гориво от 1 юли до 31 август.

Отстъпката е в допълнение към настоящата към този момент държавна отстъпка в размер на 0.18 евро на литър, с което горивата на бензиностанциите на TotalEnergies стават с 0.30 евро на литър по-евтини, написа CNBC.

От компанията обявиха, че това се равнява на спестяването на 15 евро при зареждането на 50-литров контейнер.

“От няколко месец повишаващите се цени на енергийните артикули оскъпяват горивата и понижават покупателната дарба на хората във Франция, изключително на тези, които имат минимум средства за харчене и за които колата е незаменима за напредване,” се споделя в изказване на TotalEnergies.

“В отговор на това TotalEnergies още веднъж поема ангажимент към своите клиенти във Франция с тази лятна отстъпка, която се чака да доближи до към 17 млн. души.”

Акциите на TotalEnergies поевтиняваха с към 1% по-рано през днешния ден, само че са поскъпнали с над 14% от началото на годината.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР