Вече са ясни окончателните резултати от изборите за Народно събрание

...
Вече са ясни окончателните резултати от изборите за Народно събрание
Коментари Харесай

Редно е да има още лидерски оставки, смятат проф. Румяна Коларова и Бойко Станкушев

Вече са ясни окончателните резултати от изборите за Народно заседание и за Европейски парламент. А оставките на политически водачи станаха две, откакто ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова напуща поста поради следващия невисок резултат на партията. Всичко това разясняваме с политолога проф. Румяна Коларова и журналиста Бойко Станкушев. 

 

Проф. Румяна Коларова:

Би било естествено да има още оставки. Още повече, в обединението ПП-ДБ несъмнено би трябвало да има и някакъв тип симетричност. Когато единият от сътрудниците е поел отговорността по този метод, може би и останалите би трябвало да следват същата логичност.

Да спечелиш избори е едно, а по-късно да управляваш по този начин, че да задържиш доверието на гласоподавателите си, е напълно друго.

Това, че партии като „ Величие “ имат позициониране в новите обществени медии, не значи, че това е на ниска цена. Това е доста скъпа интервенция. Илюзия е, че става дума за лаишка, доброволна самодейност.

 

Бойко Станкушев:

Принципът е: всички изгубили, и то по този пагубен метод, да си подадат оставките. Това е лидерската отговорност – като си имал кураж и самочувствие да станеш водач, би трябвало да имаш мъжеството да си подадеш оставката.

Общото усещане е, че – въпреки официално Борисов и Пеевски да печелят тези избори – и там има огромен отлив, огромна ерозия на електорат.

Тези, които не са никакви политици („ Величие “- бел. ред.), а са антисистемни – а имаме и от преди такива в Народното събрание – за смут и изненада на академичната общественост и на по-интелигентните и готови хора.

 

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР