Бразилският президент Луис Инасио Лула да Силва смята, че аржентинският

...
Бразилският президент Луис Инасио Лула да Силва смята, че аржентинският
Коментари Харесай

Бразилия чака извинение от Аржентина за глупостите на Милей

Бразилският президент Луис Инасио Лула да Силва счита, че аржентинският му сътрудник Хавиер Милей дължи на него и на бразилците опрощение за това, че е споделил " доста нелепости " за Бразилия , оповестява " Ройтерс ".

Левият бразилски водач съобщи, че към момента не се е срещнал с Милей - десен либертарианец, който встъпи в служба през декември, тъй като първо желае опрощение.

Милей - съдружник на крайнодесния някогашен бразилски президент Жаир Болсонару, разкритикува Лула няколко пъти по време на сполучливата си президентска акция предходната година, наричайки го " ядосан болшевик " и " подкупен ".

" Просто желая той да се извини ", уточни Лула. " Аржентина е страна, която доста одобрявам. Това е доста значима страна за Бразилия и Бразилия е доста значима за Аржентина ".

Този месец Бразилия изиска от Аржентина информация за десетки поддръжници на Болсонару, търсещи леговище в прилежащата страна, с цел да избегнат правни последствия за щурма в столицата Бразилия предходната година като част от хипотетичен опит за прелом.

По време на акцията си Милей загатна, че няма да прави бизнес с Бразилия , която е най-големият търговски сътрудник на Аржентина и най-голямата стопанска система в Латинска Америка.

Запитан за изявлението на Лула, представителят на Милей Мануел Адорни отвърна, че аржентинското държавно управление почита бразилския водач, само че че Милей не е направил нищо, за което да съжалява, " най-малко към този момент ".

Адорни добави, че Милей " сърдечно е поздравил " Лула, когато двамата са имали " инцидентна среща " на срещата на върха на Г-7 в Италия по-рано този месец, само че означи, че те не са провеждали двустранни диалози.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР