На 26 и 27 юни се провежда национално пълномащабно учение

...
На 26 и 27 юни се провежда национално пълномащабно учение
Коментари Харесай

МВР тренира реакция на външния авариен план на АЕЦ Козлодуй

На 26 и 27 юни се организира национално пълномащабно обучение " Защита 2024 ", в границите на което ще бъде тествана и оценена актуалността на проектите за отбрана в АЕЦ " Козлодуй ". За задачите на учението ще бъде образуван Национален действен щаб и ще бъдат проиграни разнообразни моменти от Външния спешен проект на атомната ни централа. При осъществяване на съответни образователни задания е допустимо напредване на профилирана техника и съоръжение.

Това оповестяват от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. 
 Кабинетът утвърди нов контракт за застраховка на АЕЦ
Кабинетът утвърди нов контракт за застраховка на АЕЦ " Козлодуй "

Срокът на досегашния контракт изтича на 31 юли

Заместник-министър Тони Тодоров взе присъединяване в съвещанието на Националния действен щаб, образуван в границите на пълномащабното обучение " Защита 2024 ".

Ток акцентира, че учението се организира на всеки 5 години по разнообразни тематики. Целта е да се извърши действителна инспекция на готовността на всички институции в страната във връзка с решение на проблеми при пораждане на бедствени обстановки.

" Защита 2024 " е написано от министър-председателя, на съображение на което е образуван народен щаб с водеща роля на Министерството на вътрешните работи, разясни заместник-министърът. Участниците в националния щаб, който стартира работа, се дискутират и отработват разнообразни проблеми, зараждащи в хода на учението.

Директорът на Групово дело " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " основен комисар Александър Джартов даде детайлности към създадения сюжет на провеждащото се обучение. По думите му главната задача е да бъде тестван методът на работа на външния спешен проект на АЕЦ Козлодуй, който е част от Националния проект за отбрана при бедствия.

Сценарият на образователната обстановка, стартирала в 9 часа тази заран, се основава на непрестанно възходяща оперативна конюнктура, при която екипите на Единната избавителна система са изправени пред разнообразни по тип и динамичност провокации, осведоми шефът на ГДПБЗН. Започва с подаден сигнал за зародил пожар в открита разпределителна уредба и неотложно ориентиране на екипи на пожарната за потушаване на огъня. Междувременно излиза наяве, че случаят е провокиран от злонамерени дейности на група лица, за установяването и неутрализирането на които са подхванати оперативни дейности от полицейските чиновници. Сценарият се задълбочава, откакто в резултат на зародилия пожар е нарушено охлаждането на централата, което постанова бързи ограничения за дислоциране на хидромоторни помпи. Главен комисар Джартов уточни, че в утрешния ден следва построяването на контролни пропускателни пунктове, на които ще се извърши образователна деконтаминация, ще бъде изолиран и магазин, с цел да се илюстрира методът, по който се пази от изпускане на вероятно радиоактивни боклуци.
 Румен Радев желае финансова рамка и ясни периоди за новите мощности в АЕЦ
Румен Радев желае финансова рамка и ясни периоди за новите мощности в АЕЦ " Козлодуй "

Той се срещна с управлението на " Хюндай "

Периодичното осъществяване на тези тренировки дава опция да се наблюдава в действително време взимането на управнически решения за отбрана на популацията при пораждане на редица обстановки, както и използването им на терен.

На 14 юни за осъществяване на планови превантивни ремонтни действия заради неизправности на маслената система на блочния трансформатор 24/400kV (неядрената част на блока), както и индикации за пропуск на топлоносител в парогенератор.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР