Френският министър по европейските въпроси Клеман Бон заяви, че решението

...
Френският министър по европейските въпроси Клеман Бон заяви, че решението
Коментари Харесай

Предупредиха Полша, че си играе с огъня

Френският министър по европейските въпроси Клеман Бон съобщи, че решението на Конституционния съд в Полша, че някои елементи от договорите на Европейски Съюз са несъвместими с полската конституция, е офанзива против блока и че икономическите наказания са вид. По думите му това е доста съществено и в действителност съществува риск от излизане от Европейски Съюз.

Външният министър на Люксембург Жан Аселборн съобщи, че полското държавно управление си играе с огъня, съобщи БНР. „ Първенството на европейското право е от значително значение за интеграцията на Европа и взаимния живот в Европа. Ако този принцип е нарушен, Европа такава, каквато я познаваме, каквато е построена с Римските контракти, ще престане да съществува ", сподели Аселборн.

Полският Конституционен съд постанови през вчерашния ден, че някои от членовете на Договора за Европейския съюз са в несъгласие с Конституцията на страната. Управляващите от партия Право и правдивост водят серия от дебати с Европейския съюз в редица сфери - от съдилищата до медиите и правата на гей общността. Случаят, по който се произнесе Конституционният съд, е обвързван с промяната на правосъдната система.

Европейската комисия прави оценка задълбочено решението на Конституционния съд на Полша и ще отговори бързо. Това се показва в изказване на ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен във връзка решението на полския съд, че европейското законодателство няма господство над полските закони. Европейски Съюз е учреден на полезности и правда. Договорът за Европейски Съюз планува решенията на Европейския съд да бъдат наложителни за националните управляващи, в това число за съдилищата. Всички страни от Европейски Съюз са подписали този контракт, добавя Фон дер Лайен.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР