Френският автомобилен производител Peugeot SA обяви във вторник, че планира

...
Френският автомобилен производител Peugeot SA обяви във вторник, че планира
Коментари Харесай

Peugeot се преобразува във европейска компания

Френският авто производител Peugeot SA разгласи във вторник, че възнамерява да промени правния си статут на по този начин наречената европейска компания (Societas Europaea, или SE). Решението би трябвало да бъде взето по време на идващото заседание на акционерите, заяви АП. Този тип корпоративен статут е основан за, наред с други неща, да улесни по-лесното прекачване или обединение с други компании, регистрирани в държавите-членки на Европейския съюз.

"Проектът за превръщане на Peugeot в европейска компания няма да окаже въздействие върху ръководството, интервенциите, организацията или мястото на регистрация на [фирмата], само че ще разреши на Групата да приведе своята правна конструкция в сходство с икономическото и общественото състояние. Трансформацията на Peugeot ще докара до смяна в правната му форма, без да се понижат сегашните права на акционерите или други заинтригувани страни, така и така да повлияе на местоположението на централното ръководство на сдружението или на неговото централизирано ръководство във Франция ", се показва в известие от автомобилния колос.

И малко информация:

Ако една компания желае да разшири активността си в друга страна от Европейски Съюз, може да се трансформира в европейско сдружение. Европейското сдружение е тип обществено акционерно сдружение, което разрешава да се реализира стопанска активност в разнообразни европейски страни въз основа на обединен набор от правила.

Учредяването на европейско сдружение води до следните няколко преимущества:
• По-лесно осъществяване на стопанска активност допълнително от една страна от Европейски Съюз — можете да реорганизирате дейностите си в границите на единна европейска комерсиална марка и да управлявате своята стопанска активност без да създавате мрежа от дъщерни предприятия.
• По-голяма подвижност на единния пазар. Можете да вземем за пример да прехвърлите вашето седалище в друга страна от Европейски Съюз без да се постанова да закривате сдружението.
• Установена рамка за присъединяване на личния състав, който работи допълнително от една страна, в ръководството на вашето дружество.
• Ако притежавате европейско сдружение, можете да създадете едно или повече дъщерни сдружения, които също са европейски сдружения.

За да учредите европейско сдружение, би трябвало да спазите всички условия, изброени по-долу:

1. Седалището и основното ръководство на сдружението да се намират в една и съща страна от Европейски Съюз.
2. Трябва да имате представителства в други страни от Европейски Съюз (дъщерни сдружения или клонове) или всички участващи сдружения би трябвало да работят в сходство със законите на най-малко две разнообразни страни от Европейски Съюз.
3. Минималният записан капитал би трябвало да бъде в размер на 120 000 евро.
4. Вие и представителите на чиновниците на вашето сдружение вземате решение за присъединяване на личния състав в органите на сдружението и за метода, по който той ще бъде съветван и осведомен.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР