ХОНОЛУЛУ (AP) — Проучване на Хавайския университет, изследващо здравните последици

...
ХОНОЛУЛУ (AP) — Проучване на Хавайския университет, изследващо здравните последици
Коментари Харесай

Проучване в Хавай показва, че почти 75% от участниците в проучването на горските пожари на Мауи имат респираторни проблеми

ХОНОЛУЛУ (AP) — Проучване на Хавайския университет, изследващо здравните последствия от миналогодишните смъртоносни горски пожари в Мауи, откри, че до 74% от участниците може да имат затруднено дишане и по различен метод имат неприятно респираторно здраве и съвсем половината демонстрират признаци на компрометирана белодробна функционалност.

Данните, събрани от 679 души през януари и февруари, идват от това, което откривателите се надяват да бъде дълготрайно изследване на оживели от горски пожари, траяли най-малко десетилетие. Изследователите разгласиха ранни резултати от това проучване в сряда. В последна сметка те се надяват да включат 2000 души в своето изследване, с цел да генерират това, което назовават ​​моментна фотография на почти 10 000 души, наранени от пожарите.

доктор Алика Маунакеа, един от откривателите и професор в Медицинското учебно заведение Джон А. Бърнс към университета, сподели, че тези, които оповестяват за по-висока експозиция на горския пожар, нормално имат повече признаци.

<...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР