Френски изследователи са разработили нов , който според тях дава

...
Френски изследователи са разработили нов , който според тях дава
Коментари Харесай

Нов Covid-тест дава резултати три пъти по-бързо от досегашните и открива мутации

Френски откриватели са създали нов, който съгласно тях дава резултати три пъти по-бързо от бързите антигенни проби съгласно първичните данни от изпитванията - съвсем същата акуратност като по-надеждните, само че по-бавни PCR проби.
Електрохимичният тест, при който се употребяват нанотела, взети от така наречен камилска група - камили, лами и алпаки, връща резултат в границите на 10 минути и при ранно изпитване от 300 проби се оказва с 90% акуратност като PCR тест както за позитивни, по този начин и за негативни резултати. Той се създава от учени от университетите в Лил и Марсилия и от Френския народен център за научни проучвания CNRS, оповестява.
Тестът не изисква обработка в лаборатория и резултатът може да се разчете на смарт телефон.
„ Може да се създава всеобщо доста бързо и да има приложение в лечебни заведения и летища, само че също и при фамилни лекари и фармацевти “, сподели Давид Дево, професор по фармакология в Университета в Лил, пред локални медии.
 С всеобщи безвъзмездни проби Австрия се пробва да спре пандемията С всеобщи безвъзмездни проби Австрия се пробва да спре пандемията
Миналата есен Австрия беше заварена неподготвена от втората вълна от новия ковид, само че в този момент работи изпреварващо: с 3 милиона теста...
Силно сензитивните или с полимеразна верижна реакция са най-надеждният необятно употребен метод за разкриване на Covid-19, само че са скъпи за произвеждане и защото те би трябвало да бъдат обработени в лабораторни условия, пациентите постоянно би трябвало да изчакат до 48 часа за резултат.
Евтините бързи, които смесват секрет от нос или гърло, взет с тампон, с течност върху хартиена лента, нормално дават резултати в границите на половин час, само че са обект на развълнуван теоретичен спор, защото те са склонни да откриват единствено високи вирусни инфекции, тъй че пропущат доста хора с по-ниски равнища на вируса.
Френският първообраз на тест, наименуван CorDial-1, употребява напълно друга технология. Малки частици антитела, известни като нанотела, се имобилизират върху електрод, с цел да се трансфорат в „ електрохимичен биосензор “, сподели Сабине Шунериц, академични професор в Лил и експерт по наномедицина и биосензори.
Тестът, който ще бъде подложен на тримесечно изпитване върху 1000 души, употребява нанотела, взети от камилска група - която включва камили, лами и алпаки - тъй като те са с по-стабилни от антителата на други животни. Нанотелата откриват протеина на вируса Covid-19 в биологична проба и реагират, променяйки електрическия ток през електрода. Тази смяна се мери от устройство с размерите на USB ключ и се демонстрира в действително време на екрана на обвързван смарт телефон като графичен сигнал. Височината на сигнала демонстрира дали тестът е била позитивна или негативна, сподели Шунериц пред BFMTV, добавяйки, че защото методът е модернизиран в допълнение, той също по този начин би трябвало да може да мери вирусното натоварване и да засича вирусни разновидности.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР