Френската екранна легенда Катрин Деньов, която миналата седмица подписа писмо

...
Френската екранна легенда Катрин Деньов, която миналата седмица подписа писмо
Коментари Харесай

Катрин Деньов се извини на жертвите на сексуален тормоз

Френската екранна легенда Катрин Деньов, която предходната седмица подписа писмо против акцията #MeToo, се извини на жертвите на полов тормоз, почувствали се наранени от него, и обясни позицията си по въпроса, съобщи Българска телеграфна агенция.

Противоречивото писмо в " Монд ", подписано от 100 актриси, писателки и академични преподавателки, дефинира акцията против половите похищения под хаштага #MeToo за " пуританска ", предизвикана от ненавист към мъжете и налагаща на дамите стандарта на жертви. Французойките се оповестиха за правото на мъжете да преследват дамите и написаха, че да откраднеш целувка, да докоснеш някого по коляното и да интимничиш на работното място не е съществено нарушение.

Думите провокираха възторг. Италианката Азия Ардженто, която първа упрекна холивудския продуцент Харви Уайнстийн в обезчестяване, написа в " Туитър ", че подписалите са възприели налаганите им сексистки стандарти до степен на " необратима лоботомия ".

В ново изказване пред " Либерасион " Деньов се ицвини на тези (и единствено онези), които са претърпели полово принуждение. " Обичам свободата. Не ми подхожда, че през днешния ден всеки се усеща в правото си да е в ролята на съдия, да осъжда, и че изобличаването в обществените мрежи може да докара до санкции, оставки и от време на време до медийно линчуване. Но не оправдавам нищо и никого. Не се изричам по отношение на виновността на тези мъже, тъй като нямам нужната за това подготовка. В отвореното писмо не се загатва, че половият тормоз е нещо хубаво. В противоположен случай нямаше да го подпиша ", изясни френската актриса.

Тя се разграничи и от някои от другите дами зад писмото, които със свои по-нататъшни изказвания са изкривили първичния му дух, като някогашна радиоводеща, съгласно която дамите получавали оргазъм по време на принудителен секс. " Това е все едно да се изплюеш в лицето на жертвите на сходни ужасни закононарушения ", сподели Деньов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР