Франция ще ускори разполагането на свои войници в Румъния, заяви

...
Франция ще ускори разполагането на свои войници в Румъния, заяви
Коментари Харесай

Макрон: Франция ще ускори разполагането на свои войници в Румъния

" Франция ще форсира разполагането на свои бойци в Румъния ", съобщи френският президент Еманюел Макрон след изключителна среща на водачите на Европейски Съюз в Брюксел, която бе отдадена на събитията в Украйна. Решението на Франция е обвързвано с съветската атака против Украйна.

" Франция ще продължи в цялостна степен да извършва ролята си за гарантиране на сигурността на съдружниците в НАТО. Ние ще изпратим в Естония нов контингент в границите на засиленото военно наличие (на НАТО) и ще ускорим присъединяване си в патрулирането на небето над Балтийския район от март. Ще ускорим и разполагането на свои сили в Румъния ", посочи френският водач.

В същото време Макрон, който организира през вчерашния ден телефонен диалог с съветския президент Владимир Путин, акцентира, че е потребно да бъде оставена отворена вратата на разговора с Москва, който вероятно да докара до завършек на офанзивата против Украйна.

" Мисля, че е моя отговорност, макар че съдя (действията на Русия) и макар че вкарвам наказания и работя, да оставя вратата на разговора отворена, с цел да може да бъде комплициран завършек на насилието ", съобщи президентът на Франция.

Макрон разясни, че е разговарял с Путин по искане на украинския президент Володимир Зеленски, който преди този момент не е съумял да се свърже с съветския водач.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР