Ситуацията на фронта за нас се влоши. Това заяви в

...
Ситуацията на фронта за нас се влоши. Това заяви в
Коментари Харесай

Украйна: Ситуацията за нас на фронта не е добра, Русия печели тактическо предимство

Ситуацията на фронта за нас се утежни. Това съобщи в неделя командирът на Въоръжените сили на Украйна Олександър Сирски, допълвайки, че съветските бойци към този момент имат предимство в избрани елементи на страната.

Докато чака да получи военната помощ от Съединени американски щати, утвърдена предходната седмица от Конгреса, Украйна призна, че в избрани елементи на територията ѝ съветските сили се усилват, в това число и бойната техника.

По думите на Сирски най-тежко е ситуацията в източната част на Донецк, където съветската войска е постигнала „ тактическо преимущество “.

В опит да пробие фронтовата линия, врагът е разположил главните си войскови елементи в избрани елементи на страната, създавайки по този метод тактическо преимущество. Русия води дейни бойни дейности в по-голямата част от страната, като в някои региони реализира стратегически триумф, написа Сирски в канала си в Телеграм.

Изявленията на командира на Въоръжените сили на Украйна идват на фона превзетото от Русия селце Новобахмутивка, ситуирано на север от град Авдеевка.

По към момента непотвърдена информация съветската войска е съумяла да завземе и други обитаеми места като Очеретино, на север от Донецк, и Бердичи, което е на юг. Поради тази причина Киев заяви, че ще ускори отбранителната линия в тези региони и ще изпрати спомагателни подкрепления, осведоми 20minutos.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР