Франция планира да засили военното си присъствие по източния фланг

...
Франция планира да засили военното си присъствие по източния фланг
Коментари Харесай

Франция ще засили военното си присъствие по източния фланг на НАТО с танкове и бронирани машини

Франция възнамерява да ускори военното си наличие по източния фланг на НАТО с бронирани машини на сухопътните войски и ескадрон танкове " Льоклерк " в Румъния през ноември и пехотна рота в Естония следващата година , заяви Франс прес, като цитира изявление на френския министър на въоръжените сили от през днешния ден.

Решението на президента Еманюел Макрон да усъвършенства отбранителното наличие в Източна Европа е взето поради обстановката по източния фланг на НАТО и яростните боеве в Украйна , съобщи пред комисията по защита във френския Сенат министър Себастиан Льокорню.

Франция е страна участник в задача на НАТО в Румъния, която включва 350 френски бойци, както и военнослужещи от Белгия и Нидерландия.

Военни източници оповестяват, че Париж се готви да удвои настоящето си наличие в страната през ноември с дузина бронирани машини и същия брой танкове " Льоклерк ".

" Ще продължим да укрепваме отбранителното ни наличие в Литва ", уточни Льокорню като посочи, че това ще бъде реализирано с изпращането на изтребители " Рафал ", които ще обезпечават наблюдаване по въздуха.

Той добави, че в Естония през 2023 година ще дойде лека пехотна рота, екипирана с военни машини " Грифон ", което ще усили френското наличие в страната с спомагателни 100 души. Към днешна дата в балтийската страна са ситуирани триста френски военнослужещи в границите на натовското партньорство.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР