Франция планира да вложи 8 милиарда евро в общоевропейски инвестиционни

...
Франция планира да вложи 8 милиарда евро в общоевропейски инвестиционни
Коментари Харесай

Батерии, чипове и водород: Франция ще вложи €8 милиарда в Европа

Франция възнамерява да вложи 8 милиарда евро в общоевропейски капиталови планове за произвеждане на акумулатори, полупроводници и водород, както и в здравния бранш, разгласи финансовият министър Брюно Льо Мер, представен от Reuters.

Новината идва, откакто Европейската комисия разхлаби прецизната си политика във връзка с държавната помощ, когато става дума за значими планове от общоевропейски интерес. Те би трябвало да включват няколко страни членки и да способстват за стратегическите цели на съюза в сфери като енергетика и дигитален преход.

Франция ще влага 8 милиарда евро в общоевропейски планове, което ще ни разреши да се съревноваваме с най-хубавите софтуерни стандарти по света, най-много тези на Съединени американски щати и Китай, заяви Льо Мер на конференция.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Франция има за цел да се трансформира в водач до 2030 година в произ...

Представяйки икономическите цели на френското председателство на Европейски Съюз, което стартира на 1 януари, министърът уточни, че 1,5 милиарда евро ще бъдат ориентирани към цех за акумулатори във Франция, който е основан като общоевропейски план, и по този начин ще бъдат основани 2000 нови работни места.

Други 1,7 милиарда евро ще отидат за произвеждане на полупроводници, защото секторът изпитва съществени проблеми в международен проект. Инвестицията ще даде опция на френско-италианската компания STMicroelectonics да усили производството си в завода в Крол, Югоизточна Франция (на основната снимка) от 6800 на 8000 чипа седмично.

Освен това френските управляващи ще влагат 3 милиарда евро в 15 разнообразни общоевропейски водородни плана с присъединяване на френски компании, измежду които химическата група Arkema, автомобилният производитял Renault, производителите на авточасти Faurecia, Plastic Omnium, водородната компания Mcphy и групата за промишлени газове Air Liquide.

Здравният бранш ще получи 1,5 милиарда евро вложения за създаване на биотерапии и за увеличение на индустриални мощности и понижаване на зависимостта от производители отвън Европа.

300 милиона евро са планувани за създаване на предпазване на данни във френски или европейски облачни мрежи в интерес на френските групи OVH, ATOS и Orange.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР