Фотоволтаична централа захранва сграда на дружеството в столицатаКато част от

...
Фотоволтаична централа захранва сграда на дружеството в столицатаКато част от
Коментари Харесай

ДЗИ преминава на зелена енергия

Фотоволтаична централа зарежда постройка на сдружението в столицата
Като част от уговорката на KBC Груп за увеличение на зелената електрическа енергия и понижаване на въглеродните излъчвания, в центъра за обслужване на клиенти на ДЗИ в столичния квартал Орландовци проработи фотоволтаична централа. Тя ще създава 34 MWh годишно, което съставлява 17,5% от общото ползване на втората по величина централа на ДЗИ, а спестената електрическа енергия е задоволителна за облекчаване на потребностите на едно средностатистическо домакинство за над 10 години.

„ Като част от KBC Груп и като компания – знак на застраховането в България, за нас е значимо да реализираме освен високи бизнес резултати, само че и да работим стабилно за бъдещите генерации. Благодарение на слънчевите панели, които са ситуирани на покрива на постройката ни, въглеродният отпечатък на компанията ще бъде понижен с 18 тона СО2 годишно “, показа Коста Чолаков, ръководител на УС и основен изпълнителен шеф на ДЗИ.

Фотоволтаичната апаратура е следващата стъпка, която ДЗИ подхваща към осъществяването на уговорката си към обществото. Останалите 82,5% от енергийните потребности на административната постройка в квартал Орландовци и на ОББ Милениум център се зареждат със закупуването на 100% зелена електрическа енергия,  създадена от възобновими източници.

В унисон с напъните на компанията за понижаване на отрицателното влияние върху природата, през 2019 година сдружението закупи 2 електрическия автомобил. В рамките на 8 месеца с тях са изминати над 9200 км, което се равнява на понижение на въглеродният отпечатък с общо 200 кг СО2 или 14 кг СО2 за всеки изминати 100 км. Електромобилите се зареждат от лични зарядни станции, които са ситуирани в центъра за обслужване на клиенти и в ОББ Милениум Център. Пред постройката в квартал Орландовци има построена и зарядна станция, която е с по-голяма мощ (заряд за към 20 минути с 20 KW мощност), която може да се употребява от клиенти при посещаване в ликвидационния център.

 Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР