Формирането на правителство в 45-ия парламент няма да зависи само

...
Формирането на правителство в 45-ия парламент няма да зависи само
Коментари Харесай

Харизанов: Най-притеснителни са аматьорите, които ще попаднат в парламента

Формирането на държавно управление в 45-ия парламент няма да зависи единствено от спечелилия на парламентарните избори.

Това сподели за обзорното предаване „ Това е България “ на Радио „ Фокус “ Георги Харизанов, изпълнителен шеф на телевизия „ Европа “, член на ГЕРБ и на Института за дясна политика.

Той посочи, че математиката не излиза, а в това време се обрисуват три огромни групи партийни претенденти, в първата от които ще бъдат тясно-партийните и те постоянно ще бъдат претенденти, без значение какво се случва.

Втората група претенденти, съгласно него, ще бъдат ново потомство партийни претенденти или така наречен „ цивилен квоти “, които имат съответни благосклонности към съответна партия, а третата група ще е на тотални политически дилетанти, които за първи път ще попаднат в Народното събрание.

Той посочи, че тази трета група ще бъде най-притеснителна.

„ Били сме очевидци през годините, че това в никакъв случай не е водило до нищо свястно и положително, само че както се споделя – дано дадем късмет на всеки да се изложи един път, а в случай че се изложи повторно – значи ние сме отговорни “, сподели още Георги Харизанов.

Той изясни, че в случай че погледнем в годините обратно и забележим, какво са обещавали от ГЕРБ преди избори, ще разберем, че съвпадението на „ изпълнено “ и „ дадено “ е доста огромно, тъй като съгласно него нещата, за които е подложена на критика ръководещата партия, че не е изпълнила – тя в никакъв случай не ги е обещавала.

Харизанов посочи, че ГЕРБ в никакъв случай не е обещавала сериозна промяна до корен на правораздаването и прокуратурата, а по-скоро от партията споделят, че съблюдават правилото за разделяне на управляващите и не се месят в самостоятелната правосъдна власт.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР