Фондацията на Емил Мачиков, главен секретар на ДСБ – Център

...
Фондацията на Емил Мачиков, главен секретар на ДСБ – Център
Коментари Харесай

Измамник от ДСБ завлече „Топлофикация“ с 12 000 лв.

Фондацията на Емил Мачиков, основен секретар на ДСБ – „ Център за Политическо Развитие и Демокрация ”, е завлякла с близо 12 000 лв. столичната „ Топлофикация “, сподели инспекция на „ Уикенд ”. Всъщност, сумата през днешния ден към този момент е много по-висока, поради трупащите се с години лихви и такси за закъснение.

На пръв взор казусът е обикновен, „ Топлофикация София ” има десетки хиляди клиенти, които „ не помнят ” да си заплащат сметките за отопление. След многочислени подкани, сдружението се принуждава да си търси парите по правосъден ред. Нещата в проблема с фондацията на Мачиков се усложняват поради присъединяване и на регионалния шеф на столицата, на чието име се води парцела с неплатено парно.

Това от своя страна трансформира делото за наложително събиране на 12-те хиляди лв. в юридически казус, на който е отделено уместно място в профилиран уебсайт на правна тема.

Съдебната драма се точи към този момент 5 години, без изгледи дължимите пари в миналото да бъдат събрани. Началото е през януари 2018 година, когато „ Център за Политическо Развитие и Демокрация ”, на което Емил Мачиков е единствен член и надлежно началник, се нанася чартърен в парцел, благосъстоятелност на регионалната администрация на София. Както си му е реда, офиса е в центъра на столицата, а наема – много непретенциозен. Екстра, с която могат да се уредят единствено определени.

Главният секретар на „ Демократи за мощна България ” очевидно счита, че нищожния наем покрива и всички други разноски. Вероятно за това в продължение на години и половина пропуща да заплаща сметките за парно и топла вода в големият апартамент и склад, употребени от фондацията му. През цялото това време регионалния шеф на София, който е не запомнил да уведоми „ Топлофикация София ”, че дава парцела чартърен, не се впечатлява от идващите фактури. Така за година и половина се натрупват 10 751 лева за парно и 22 лв. такса за дялово систематизиране. Отделно са лихвите за закъснение, с което сумата пораства всеки ден.

По информация на „ Уикенд ”, служителите в регионалната администрация схващат за своя гаф едвам след получена опасност за дело от столичното парно. Призивите им към шефа на фондацията да си заплати сметките обаче удрят на камък. За какво ли и да се трогва Мачиков, като парите се търсят от страната, а не от него. В последна сметка, се стига и до дело – „ Топлофикация София ” против регионалния шеф. На процеса представителя на страната се оправдава, че парите се дължат от наемателя.

Заради цялата каша с неподаденото съобщение, че парцела е даден чартърен, в което потребителската партида се води на регионалната администрация, делото се точи цели 3 години по другите правосъдни инстанции. В последна сметка, регионалната администрация печели. Върховният касационен съд се произнася, че столичното парни би трябвало да си търси парите от основния секретар на ДСБ. Друг е въпроса дали ще успее…

Реклама

Оказва се, че до момента в който процеса върви, фондацията на Мачиков внезапно заявява, че стопира активност, а по сметките й няма и една стотинка. Така най-малко стоят нещата по документи.

А другояче, „ Център за Политическо Развитие и Демокрация ” продължава да провежда разнообразни събития на ДСБ. Обичайно става дума за няколкодневни семинари, при които разноските по настаняване, наем на зала и изхранване на тъмносините деятели са десетки хиляди левове.

Така или другояче, фондацията на Мачиков пари няма и на „ Топлофикация София ” ще й се наложи да пие една студена вода за стигналите към този момент над 15 хиляди лева с лихвите неплатени сметки. От безумния юридически проблем губи и регионалната администрация, защото парцела се води проблематичен и няма по какъв начин още веднъж да бъде даден чартърен. Освен в случай че преди този момент не се изчистят отговорностите, изясняват адвокати пред „ Уикенд ”.

Това надалеч не е първия скандал, в който се забърква костовистът Емил Мачиков. Всъщност, до юни 2013 година той се споделя Емил Ивов Илиев. След като десетилетия няма нищо срещу семейството си Илиев, той със правосъдно дело я сменя на Мачиков. Това е много рядка процедура, която всекидневно се употребява от хора, искащи да скъсат с нещо мрачно в предишното си, изясняват адвокати.

Главният секретар на ДСБ Емил Ивов/Мачиков също има съображение да се подреди с нова идентичност, защото е набъркан в скандал с имотни измами. Историята стартира през 2006 година Емил Ивов, както е прочут по това време той, подписва контракт с живеещия в Германия предприемач Константин Мавродийски. Те основават компания „ Здравен инженеринг ”, като проектите са да се построят две здания в столичния квартал „ Манастирски ливади ” – „ Здравец 1 ” и „ Здравец 2 ”. Мавродийски обезпечава финансирането, а Емил Ивов се наема да движи нещата към леенето на бетона.

В началото нещата вървят добре, само че едвам няколко месеца след първата копка, Константин Мавродийски открива, че следите на 420 000 лева от фирмения капитал се губят. Негова инспекция демонстрира, че съдружникът му ги е похарчил, с цел да си ремонтира жилището и вилата и с цел да си купи чисто нов джип. Потресен от нахалството, Мавродийски подава сигнал в прокуратурата и завежда дело, с цел да си възвърне парите. Ивов навреме духва в чужбина и остава неоткриваем.

Връща се едвам през 2013 година, когато по документи към този момент се казва  Емил Ивов Мачиков. През идващите години той прави кариера в ДСБ, само че очевидно не желае да уреди връзките си със своя някогашен съучастник, който преди време се принуди да огласи проблема пред медиите.

Ако това е някаква разтуха, то при различен случай с машинация Константин Мавродийски съумя да извоюва правдивост. Миналата седмица наследниците на предприемача завоюваха дело за обезщетение от 3,3 млн. лв.. Огромната сума пари би трябвало да им бъде платена от Софийският градски съд поради безумни правосъдни решения, с които е открадната друга негова компания. Сметката я плащаме ние, данъкоплатците…

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР